În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare a crescut la 60,76%, cu 2,12% față de cea inițială (58,66%).
În 2019, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 48.37%, iar în 2018, de 49.17%.
Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 4.181. În cazul a 4.028 de contestații (96,34%), notele au fost modificate astfel: pentru 2.594 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.434 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.
Advertisement
Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație:
244 de candidați (număr ușor modificat în raport cu prima afișare: 239) au obținut nota 10 (zece), iar 14.789de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte).
Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 (șapte) a crescut cu 1,81% după rezolvarea contestațiilor. Mai exact, 60,19% (58,38% – rata inițială)dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte).
Reamintim că în centrele de evaluare au fost notate 24.732 de lucrări, întrucât: 2.145 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 32 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă, iar lucrările a 93 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.
Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2020-2021.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).
Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 12 – 14 august.
Anuală de arhitectură „Casa mica – Casa Cuib” 2023
Vernisajul expoziției Galei va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, vineri, 20 octombrie, la ora 17.00, în paralel cu vernisajul expoziției Bienalei de Arhitectură Transilvania 2023. Expoziția rămâne acolo până în 20 noiembrie.
SC Alb Construct SRL cod de identificare fiscală 18265159, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J12/40/2006, cu sediul în Piata Victoriei 47, Huedin, Judetul Cluj, derulează începând cu data de 30.06.2023 proiectul nr. SMIS 161648 intitulat: MODERNIZAREA SI DEZVOLTAREA SC ALB CONSTRUCT SRL co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în baza Contractului de finanţare 1116/POC/411/AS încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în data de 30.06.2023
Valoarea totală a proiectului: Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 3.594.493,36 lei , din care suma finanţării primite din Programul Operaţional Competitivitate este de 1.551.912,85 lei, echivalentă cu 75 % din valoarea totală eligibilă aprobată.
Advertisement
Scopul proiectul este de a consolida pozitia SC Alb Construct SRL pe piata constructiilor.
Rezultatele prevăzute, care reies din obiectivele specifice sunt:
Dotarea cu 15 echipamente si utilaje de constructii performante achizitionate
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Acțiunea 4.1.1.
Pe planeta aceasta mai există doar câteva formații muzicale care au o vechime de peste 60 de ani! Una dintre ele este mândria țării noastre și se numește PHOENIX, formație care ne-a reprezentat pe plan internațional cu mare succes!!!
Timișoara fiind locul unde această formație s-a născut și s-a lansat, ar trebui să se mândrească cu ea și să o prezinte în cadrul „Timișoara Capitală Culturală a Europei”, organizând câteva evenimente speciale, căci Phoenix poate susține un concert ARHAIC, concert de muzică ETNO ROCK și un concert SYMPHOENIX cu o orchestră clasică în spate, lucru care puține formații din lume pot prezenta publicului.
De-a lungul aniilor, atât în socialism, dar și în capitalismul actual, formația a stat în drum puterilor politice care aveau cu totul alte interese, pentru că a susținut calitatea spiritului artistic. Conștiința colectivă a oameniilor trebuie manipulată prin diferite mijloace ce le au la dispoziție, medii private, televiziuni, radio, rețele de socializare, ziare etc.
Noi afirmăm că arta este doar aceia ce îți produce un cumul de stări emoționale implinindu-te pe plan spiritual. Zgomotul de tipul „Bumsi, bumsi!” și textele recitate ieftin, fără o linie melodică, nu sunt muzică. Deși, prin acest sistem, se câștigă mult mai ușor bani și fără eforturi prea mari. Din păcate asta se practică în prezent, reprezentând interesul unora, cărora nu le pasă de țara noastră, ci doar de câștigul lor personal. Egoismul și lăcomia fiind cele mai mari calități ale capitalismului, după cum putem observa.
Advertisement
Evenimentul TIMISOARA CAPITALA CULTURALA EUROPEANA pare a fi bine gindit si organizat pwntru a ne face tara definitiv de ris, pentru ca aproape nimic de valoare apare in acest context
Este păcat ca o țară ca România, care a fost numită Dacia în trecut și care a fost prima civilizație europeană, să decadă într-un ritm accelerat și bine controlat de niște forțe negative ce ne distrug tot ce avem mai scump, spiritul nostru și asta după ce țara a fost deja devastată din punct de vedere material. La ora asta avem sute de miliarde datorii, deși am fost unica țară din lume ce a reușit să scape de datorii…
E trist și sunt foarte îngrijorat de ce se mai poate întâmpla cu noi dacă nu învățăm să spunem „CU MINE NU!”
You must be logged in to post a comment Login