Primarul municipiului Cluj-Napoca, a, insistant asupra respectarii principiilor europene consacrate referitoare la subsidiaritate, autonomie locala si transferurile de responsabilitati, catre municipii, doar cu asigurarea sursei de finantare
Conducerea Asociației Municipiilor din România a participat marți, 19 ianuarie, la o întâlnire cu domnul Florin Cîțu, Prim-ministrul Romaniei si cu domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, pe tema Bugetului de stat pe anul 2021.
Pe agenda s-au aflat urmatoarele teme:
– legea bugetului de stat pe anul 2021
– reluarea si finalizarea procesului de descentralizare
Advertisement
– modificarea Codului Administrativ
– evaluarea cadrului institutional privind functionarea PNRR
( Planul National de Redresare si Rezilienta )
– finantarea burselor si a transportului elevilor.
– modificarea legislatiei privind achizitiile publice pentru dotarea si intretinerea centrelor de vaccinare,
În urma consultărilor cu domnul Florin Cîțu, Prim-ministrul Romaniei s-au agreat urmatoarele:
Asociația Municipiilor din România
1. Incepand cu ianuarie 2021 cheltuielile pentru indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav de la nivelul Municipiilor si sectoarelor municipiului Bucureşti, drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, centrele de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, sistemul de protectie a copilului, se vor finanta astfel:
– 90% de la bugetul de stat
Advertisement
– 10% din bugetele locale.
– Guvernul va reglementa componenta comisiilor de evaluare a dosarelor pentru persoanele cu handicap si va include in acestea reprezentantii municipiilor.
2. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) :
– va relua si va accelera procedurile privind transferul bunurilor, imobilelor, terenurilor din domeniul public / privat al statului, catre autoritatile locale,
– va elabora o lege sectoriala pentru transferul bunurilor imobile aflate in proprietatea Ministerului Tineretului si Sportului ( MTS ) catre municipii,
Advertisement
– va ugenta procedurile de transfer ale acestora si va permite cadastrarea si intabularea bunurilor dupa transferul acestora catre municipii
– va colabora cu AMR pentru modificarea prevederilor Codului Administrativ.
3. S-a agreat elaborarea unui proiect al “Legii zonelor metropolitane “ care va fi sustinut de Guvern.
4. S-a acceptat propunerea AMR privind analizarea cresterii plafonului actual pentru autorizarea tragerilor din finantarile rambursabile, care este in prezent de 1.200 mil. lei, pentru anii 2021/2022 / 2023.( Autorizarea tragerilor se face prin Comisia de Autorizare a Imprumuturilor Locale – CAIL).
5. Suportarea costurilor burselor si a transportului public pentru elevi de catre Guvern.
Advertisement
================
> Domnul Florin Citu, Prim-ministru al Romaniei, a asigurat primarii de municipii, referitor la consultarea in elaborarea ghidurilor , pentru programele cu finantare europeana care fac parte din acordul de parteneriat dintre Romania si Comisia Europeana, aferente perioadei de programare 2021-2027 si pentru Planul National de Redresare si Rezilienta.
================
> Presedintele AMR, domnul Emil Boc, Primarul municipiului Cluj-Napoca, l-a asigurat pe domnul Prim-ministru, de sustinerea AMR a initiativelor guvernamentale care privesc reforma statului , insistand asupra respectarii principiilor europene consacrate referitoare la subsidiaritate, autonomie locala si transferurile de responsabilitati, catre municipii, doar cu asigurarea sursei de finantare.
Cine și cum se câștigă alegerile în România și pe ce bani
„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) aduce la cunoștința opiniei publice valoarea subvențiilor virate în contul fiecărui partid politic în luna octombrie 2024.Total subvenții de la bugetul de stat pentru fiecare partid politic (lei):
PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT 25.578.105,17 lei
PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL 19.100.855,61 lei
Advertisement
UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA 10.112.509,41 lei
ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR 6.806.230,29 lei”
Toate celelalte partide care au participat la aceste alegeri nu au avut reprezentanți în birourile electorale, ca urmare, nu au avut nicio finanțare de la bugetul statului.
Trupa New Fossils din Budapesta va încheia seria nomadă Pop-Up Jazz Club din acest an cu un concert susținut la Sala Radio din Cluj-Napoca. Preț de o seară, locația va fi transformată pentru ca publicul să poată experimenta atmosfera unui club de jazz. Evenimentul va avea loc marți, 28 noiembrie, de la ora 19:00, iar biletele pot fi cumpărate de pe iabilet.ro.
New Fossils este o trupă nouă din Ungaria, formată din cinci instrumentiști talentați care aduc cu ei o bucată din energia orașului Budapesta. Formația și-a lansat primul album anul acesta, sub labelul lor: Morotva Records. Muzica lor poate fi descrisă ca un jazz slow, cu tentă indie. New Fossil a fost trupa adusă de echipa Jazz in the Park, în această toamnă, la Jazz by the River în Oradea, iar acum vor să ofere experiența trăită acolo și publicului din Cluj.
Încheiem seria evenimentelor Pop-up Jazz Club de anul acesta într-un spațiu care ne place mult și anume Sala Radio, cu cei de la New Fossils, o trupă pe care am descoperit-o recent și care ne-a câștigat cu dinamica și atmosfera pe care o transmit, a declarat Roxana Tarko, project manager Pop-up Jazz Club.
Program Pop-Up Jazz Club, 28noiembrie:
Advertisement
19:00 – Open Doors & DJ
20:15 – 21:30 – Concert New Fossils
23:00 – End
Noua serie Pop-Up Jazz Club din acest an a debutat în 23-24 septembrie cu concerte în pepiniera Iulius, din complexul USAMV Borhanci, unde timp de 2 zile, publicul s-a putut bucura de o locație mereu în schimbare și de concertele Luizei Zan, Moonlight Breakfast, Andrei Petrache Trio și Văzduh. A urmat, în 15 noiembrie, super concertul trupei Brass Against. Renumitul colectiv de muzicieni din New York care care îmbină rock-ul și jazz-ul într-un mod cu totul aparte, au creat o atmosferă intensă, plină de energie, la grădina Zazen din Cluj-Napoca.
Pop-Up Jazz Club este un proiect care transformă spațiile publice mai puțin utilizate în cluburi de jazz autentice, din dorința de a atrage atenția asupra lipsei spațiilor concerte și a sălilor de evenimente în România. Concertele live sunt intercalate cu momente de socializare și sesiuni de jam jazz. Această structură face ca fiecare eveniment să fie unic și vibrant. Pop-Up Jazz Club este organizat de echipa Jazz in the Park.
Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
SC Alb Construct SRL cod de identificare fiscală 18265159, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J12/40/2006, cu sediul în Piata Victoriei 47, Huedin, Judetul Cluj, derulează începând cu data de 30.06.2023 proiectul nr. SMIS 161648 intitulat: MODERNIZAREA SI DEZVOLTAREA SC ALB CONSTRUCT SRL co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în baza Contractului de finanţare 1116/POC/411/AS încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în data de 30.06.2023
Valoarea totală a proiectului: Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 3.594.493,36 lei , din care suma finanţării primite din Programul Operaţional Competitivitate este de 1.551.912,85 lei, echivalentă cu 75 % din valoarea totală eligibilă aprobată.
Advertisement
Scopul proiectul este de a consolida pozitia SC Alb Construct SRL pe piata constructiilor.
Rezultatele prevăzute, care reies din obiectivele specifice sunt:
Dotarea cu 15 echipamente si utilaje de constructii performante achizitionate
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Acțiunea 4.1.1.
You must be logged in to post a comment Login