Connect with us

Administratie

Emil Boc, în Conducerea Asociației Municipiilor din România

Published

on

amr emil boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, a, insistant asupra respectarii principiilor europene consacrate referitoare la subsidiaritate, autonomie locala si transferurile de responsabilitati, catre municipii, doar cu asigurarea sursei de finantare

Conducerea Asociației Municipiilor din România a participat marți, 19 ianuarie, la o întâlnire cu domnul Florin Cîțu, Prim-ministrul Romaniei si cu domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, pe tema Bugetului de stat pe anul 2021.

Pe agenda s-au aflat urmatoarele teme:

– legea bugetului de stat pe anul 2021

– reluarea si finalizarea procesului de descentralizare

Advertisement

– modificarea Codului Administrativ

– evaluarea cadrului institutional privind functionarea PNRR

  ( Planul National de Redresare si Rezilienta )

– finantarea burselor si a transportului elevilor.

– modificarea legislatiei privind achizitiile publice pentru dotarea si intretinerea centrelor de vaccinare,

Advertisement

– legea salarizarii.

 ==============

Protest privind unele practici ale Studioului TVR Cluj

În urma consultărilor cu domnul Florin Cîțu, Prim-ministrul Romaniei s-au agreat urmatoarele:

Asociația Municipiilor din România
Asociația Municipiilor din România

1. Incepand cu ianuarie 2021 cheltuielile pentru indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav de la nivelul Municipiilor si sectoarelor municipiului Bucureşti, drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, centrele de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, sistemul de protectie a copilului, se vor finanta astfel:

– 90% de la bugetul de stat

Advertisement

– 10% din bugetele locale.

– Guvernul va reglementa componenta comisiilor de evaluare a dosarelor pentru persoanele cu handicap si va include in acestea reprezentantii municipiilor.

2. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) :

– va relua si va accelera procedurile privind transferul bunurilor, imobilelor, terenurilor din domeniul public / privat al statului, catre autoritatile locale,

– va elabora o lege sectoriala pentru transferul bunurilor imobile aflate in proprietatea Ministerului Tineretului si Sportului ( MTS ) catre municipii,

Advertisement

– va ugenta procedurile de transfer ale acestora si va permite cadastrarea si intabularea bunurilor dupa transferul acestora catre municipii

– va colabora cu AMR pentru modificarea prevederilor Codului Administrativ.

3. S-a agreat elaborarea unui proiect al “Legii zonelor metropolitane “ care va fi sustinut de Guvern.

4. S-a acceptat propunerea AMR privind analizarea cresterii plafonului actual pentru autorizarea tragerilor din finantarile rambursabile, care este in prezent de 1.200 mil. lei, pentru anii 2021/2022 / 2023.( Autorizarea tragerilor se face prin Comisia de Autorizare a Imprumuturilor Locale – CAIL).

5. Suportarea costurilor burselor si a transportului public pentru elevi de catre Guvern.

Advertisement

================

> Domnul Florin Citu, Prim-ministru al Romaniei, a asigurat primarii de municipii, referitor la consultarea in elaborarea ghidurilor , pentru programele cu finantare europeana care fac parte din acordul de parteneriat dintre Romania si Comisia Europeana, aferente perioadei de programare 2021-2027 si pentru Planul National de Redresare si Rezilienta.

 ================

> Presedintele AMR, domnul Emil Boc, Primarul municipiului Cluj-Napoca, l-a asigurat pe domnul Prim-ministru, de sustinerea AMR a initiativelor guvernamentale care privesc reforma statului , insistand asupra respectarii  principiilor europene consacrate referitoare la subsidiaritate, autonomie locala si transferurile de responsabilitati, catre municipii, doar cu asigurarea sursei de finantare.

 ===============

Advertisement

Vezi și Leacuri din bătrâni. Ce boli tratează usturoiul?

La întâlnire au participat

– din partea Guvernului Romaniei:

• Florin Citu, Prim-ministru

• Attila-Zoltán Cseke, Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei ( MDLPA )

Advertisement

– din partea AMR:  

  • Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca – Presedinte AMR
  • Constantin Toma, primarul municipiului Buzău – Presedinte executiv AMR
  • Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați – Prim-vicepreşedinte AMR
  • Ion Lungu, primarul municipiului Suceava – Prim-vicepreşedinte AMR
  • Mihai Chirica, primarul municipiului Iași – Vicepresedinte AMR
  • Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova – Vicepresedinte AMR
  • Florin Birta, primarul municipiului Oradea – Vicepresedinte AMR
  • Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani – Vicepresedinte AMR
  • Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, primarul municipiului Bacău
  • Constantin Mitache, Director General al AMR

Biroul de Presa al AMR

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administratie

Trupa New Fossils din Budapesta va încheia seria nomadă Pop-Up Jazz Club

Published

on

New Fossils

Trupa New Fossils din Budapesta va încheia seria nomadă Pop-Up Jazz Club din acest an cu un concert susținut la Sala Radio din Cluj-Napoca. Preț de o seară, locația va fi transformată pentru ca publicul să poată experimenta atmosfera unui club de jazz. Evenimentul va avea loc marți, 28 noiembrie, de la ora 19:00, iar biletele pot fi cumpărate de pe iabilet.ro.

New Fossils este o trupă nouă din Ungaria, formată din cinci instrumentiști talentați care aduc cu ei o bucată din energia orașului Budapesta. Formația și-a lansat primul album anul acesta, sub labelul lor: Morotva Records. Muzica lor poate fi descrisă ca un jazz slow, cu tentă indie. New Fossil a fost trupa adusă de echipa Jazz in the Park, în această toamnă, la Jazz by the River în Oradea, iar acum vor să ofere experiența trăită acolo și publicului din Cluj.

Încheiem seria evenimentelor Pop-up Jazz Club de anul acesta într-un spațiu care ne place mult și anume Sala Radio, cu cei de la New Fossils, o trupă pe care am descoperit-o recent și care ne-a câștigat cu dinamica și atmosfera pe care o transmit, a declarat Roxana Tarko, project manager Pop-up Jazz Club.

Program Pop-Up Jazz Club, 28noiembrie:

Advertisement
  • 19:00 – Open Doors & DJ
  • 20:15 – 21:30 – Concert New Fossils
  • 23:00 – End

Noua serie Pop-Up Jazz Club din acest an a debutat în 23-24 septembrie cu concerte în pepiniera Iulius, din complexul USAMV Borhanci, unde timp de 2 zile, publicul s-a putut bucura de o locație mereu în schimbare și de concertele Luizei Zan, Moonlight Breakfast, Andrei Petrache Trio și Văzduh. A urmat, în 15 noiembrie, super concertul trupei Brass Against. Renumitul colectiv de muzicieni din New York care care îmbină rock-ul și jazz-ul într-un mod cu totul aparte, au creat o atmosferă intensă, plină de energie, la grădina Zazen din Cluj-Napoca.

Pop-Up Jazz Club este un proiect care transformă spațiile publice mai puțin utilizate în cluburi de jazz autentice, din dorința de a atrage atenția asupra lipsei spațiilor concerte și a sălilor de evenimente în România. Concertele live sunt intercalate cu momente de socializare și sesiuni de jam jazz. Această structură face ca fiecare eveniment să fie unic și vibrant. Pop-Up Jazz Club este organizat de echipa Jazz in the Park.

Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Continue Reading

Administratie

Anunț de incepere proiect. MODERNIZAREA ȘI DEZVOLTAREA SC ALB CONSTRUCT SRL co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională

Published

on

27.09.2023

Anunț de incepere proiect

SC Alb Construct SRL cod de identificare fiscală 18265159, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J12/40/2006, cu sediul în Piata Victoriei 47, Huedin, Judetul Cluj, derulează începând cu data de 30.06.2023 proiectul nr. SMIS 161648 intitulat: MODERNIZAREA SI DEZVOLTAREA SC ALB CONSTRUCT SRL co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în baza Contractului de finanţare 1116/POC/411/AS încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în data de 30.06.2023

Valoarea totală a proiectului: Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 3.594.493,36 lei , din care suma finanţării primite din Programul Operaţional Competitivitate este de 1.551.912,85 lei, echivalentă cu 75 % din valoarea totală eligibilă aprobată.

Advertisement

Scopul proiectul este de a consolida pozitia SC Alb Construct SRL pe piata constructiilor.

Rezultatele prevăzute, care reies din obiectivele specifice sunt:

  • Dotarea cu 15 echipamente si utilaje de constructii performante achizitionate

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Acțiunea 4.1.1.

Date de contact beneficiar:

Persoană de contact: Florin Nicolae Alb

Email: alb@albconstruct.ro

Advertisement

Continue Reading

Administratie

”Spre normalitate, în caiace adaptate” pe lacul Gheorgheni, în Cluj-Napoca

Published

on

caiace adaptate gheorgheni lac cluj tv

Pe 9 iulie, pornim ”Spre normalitate, în caiace adaptate” pe lacul Gheorgheni și strângem fonduri pentru accesibilizarea lui, în premieră în România, pentru persoanele cu dizabilități.

Clujul dă startul accesibilizării lacurilor!

Vino să vâslești alături de noi și de Gașca Zurli, în cadrul unui maraton de 12 ore!

Duminică, 9 iulie, în Iulius Parc din Cluj-Napoca se dă startul primului eveniment din proiectul ”Spre normalitate în caiace adaptate”, proiect prin care Asociația Caiac SMile își propune, ÎN PREMIERĂ în România, să accesibilizeze lacurile pentru persoane cu dizabilități. Timp de 12 ore, începând de la 10:00 dimineața, Caiac SMile îi cheamă pe clujeni să dea o vâslă de ajutor și să strângă kilometri din caiac.

Advertisement

Distanțele parcurse vor fi transformate în fonduri de către partenerii Asociației și vor fi folosite pentru dotarea, în premieră în România, a unui lac (Gheorgheni din Iulius Parc) cu ponton special pentru persoanele cu dizabilități, caiace adaptate, sistem de boxe plutitoare care emit sunete speciale pentru nevăzători, vâsle, padele și veste de salvare corespunzătoare.

Invitați speciali sunt Gașca Zurli și Mirela Retegan, care vor susține un spectacol în deschiderea maratonului.

Clujenii iubesc să vâslească din caiac, am văzut asta la toate evenimentele la care am participat. Noi le propunem acum să fie eroi pentru semenii noștri care au diferite dizabilități. Pe 9 iulie, fiecare poate ajuta la accesibilizarea lacului Gheorgheni din Iulius Parc, doar vâslind pe lac. Vor avea cea mai veselă și iubită galerie din România: Gașca Zurli!”, spune Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Ne vedem pe 9 Iulie la Cluj! Vă așteptăm să vâslim împreună și să susținem campania Caiac SMile! Noi, oamenii de la Zurli, o să fim pe lacul din Iulius Parc la 10 dimineața, o să vâslim împreuna cu voi, o să cântăm, o să ne bucurăm și kilometri o să adunăm. Pe noi ne găsiți în prima parte a zilei, caiacele vă așteaptă toată ziua!”, completează Mirela Retegan.

Spre normalitate în caiace adaptate”

Advertisement

Inițiatorii proiectului și-au propus accesibilizarea a cel puțin 10 lacuri din România pentru persoanele cu dizabilități, în special locomotorii. Practicarea activităților sportive poate fi atât metodă, cât și mijloc de diminuare a consecințelor negative pe care deficiența le are asupra dezvoltării personalității.

Una dintre nevoile primare ale oamenilor este apartenența la o comunitate în care să se simtă protejați, susținuți și încurajați astfel încât să se poată dezvolta armonios din toate punctele de vedere. Ne dorim să ajutăm la reclădirea încrederii în forțele proprii prin susținerea sentimentului de implicare activă și apartenență la societate”, subliniază Ionuț Stancovici.

Obiectivele acestui proiect vizează accesibilizarea sportului cu caiacul astfel încât persoanele cu dizabilități să poată practica această activitate, dar și acționarea împotriva formelor de discriminare și implicarea comunității în proiectele sociale.

Dintre cele aproximativ 865.000 de persoane cu dizabilități din România (865.573, conform Buletinului Statistic al Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități din 31.12.2021), doar un procent redus susține că a reușit să se (re)integreze în societate.

Există mai multe studii și cercetări referitoare la impedimentele pe care le întâmpină persoanele cu dizabilități în acest proces și implicațiile pe care dizabilitatea le are asupra lor. Cel mai des invocate sunt accesibilitatea redusă până la și de la locurile de desfășurare a activităților zilnice, precum și confruntarea cu atitudini bazate pe prejudecăți.

Advertisement

Despre Caiac SMile

Asociația a fost înființată în anul 2018 și își desfășoară activitatea în domeniul sportului. Pe lângă promovarea caiacului la nivel de performanță, misiunea asociației este de a îmbunătăți calitatea vieții membrilor comunității cu nevoi speciale și de a sparge barierele discriminării, de a oferi egalitate de șanse.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Parteneri: Iulius Mall Cluj-Napoca, Square Ventures, Decathlon România, Aqua Carpatica, Wonderland Cluj Resort, Hotel UniversT

Advertisement
Continue Reading

Trending