Administratie
Emil Boc, în Conducerea Asociației Municipiilor din România
Published
2 ani agoon

Primarul municipiului Cluj-Napoca, a, insistant asupra respectarii principiilor europene consacrate referitoare la subsidiaritate, autonomie locala si transferurile de responsabilitati, catre municipii, doar cu asigurarea sursei de finantare
Conducerea Asociației Municipiilor din România a participat marți, 19 ianuarie, la o întâlnire cu domnul Florin Cîțu, Prim-ministrul Romaniei si cu domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, pe tema Bugetului de stat pe anul 2021.
Pe agenda s-au aflat urmatoarele teme:
– legea bugetului de stat pe anul 2021
– reluarea si finalizarea procesului de descentralizare
– modificarea Codului Administrativ
– evaluarea cadrului institutional privind functionarea PNRR
( Planul National de Redresare si Rezilienta )
– finantarea burselor si a transportului elevilor.
– modificarea legislatiei privind achizitiile publice pentru dotarea si intretinerea centrelor de vaccinare,
– legea salarizarii.
==============
Protest privind unele practici ale Studioului TVR Cluj
În urma consultărilor cu domnul Florin Cîțu, Prim-ministrul Romaniei s-au agreat urmatoarele:

1. Incepand cu ianuarie 2021 cheltuielile pentru indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav de la nivelul Municipiilor si sectoarelor municipiului Bucureşti, drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, centrele de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, sistemul de protectie a copilului, se vor finanta astfel:
– 90% de la bugetul de stat
– 10% din bugetele locale.
– Guvernul va reglementa componenta comisiilor de evaluare a dosarelor pentru persoanele cu handicap si va include in acestea reprezentantii municipiilor.
2. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) :
– va relua si va accelera procedurile privind transferul bunurilor, imobilelor, terenurilor din domeniul public / privat al statului, catre autoritatile locale,
– va elabora o lege sectoriala pentru transferul bunurilor imobile aflate in proprietatea Ministerului Tineretului si Sportului ( MTS ) catre municipii,
– va ugenta procedurile de transfer ale acestora si va permite cadastrarea si intabularea bunurilor dupa transferul acestora catre municipii
– va colabora cu AMR pentru modificarea prevederilor Codului Administrativ.
3. S-a agreat elaborarea unui proiect al “Legii zonelor metropolitane “ care va fi sustinut de Guvern.
4. S-a acceptat propunerea AMR privind analizarea cresterii plafonului actual pentru autorizarea tragerilor din finantarile rambursabile, care este in prezent de 1.200 mil. lei, pentru anii 2021/2022 / 2023.( Autorizarea tragerilor se face prin Comisia de Autorizare a Imprumuturilor Locale – CAIL).
5. Suportarea costurilor burselor si a transportului public pentru elevi de catre Guvern.
================
> Domnul Florin Citu, Prim-ministru al Romaniei, a asigurat primarii de municipii, referitor la consultarea in elaborarea ghidurilor , pentru programele cu finantare europeana care fac parte din acordul de parteneriat dintre Romania si Comisia Europeana, aferente perioadei de programare 2021-2027 si pentru Planul National de Redresare si Rezilienta.
================
> Presedintele AMR, domnul Emil Boc, Primarul municipiului Cluj-Napoca, l-a asigurat pe domnul Prim-ministru, de sustinerea AMR a initiativelor guvernamentale care privesc reforma statului , insistand asupra respectarii principiilor europene consacrate referitoare la subsidiaritate, autonomie locala si transferurile de responsabilitati, catre municipii, doar cu asigurarea sursei de finantare.
===============
Vezi și Leacuri din bătrâni. Ce boli tratează usturoiul?
La întâlnire au participat
– din partea Guvernului Romaniei:
• Florin Citu, Prim-ministru
• Attila-Zoltán Cseke, Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei ( MDLPA )
– din partea AMR:
- Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca – Presedinte AMR
- Constantin Toma, primarul municipiului Buzău – Presedinte executiv AMR
- Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați – Prim-vicepreşedinte AMR
- Ion Lungu, primarul municipiului Suceava – Prim-vicepreşedinte AMR
- Mihai Chirica, primarul municipiului Iași – Vicepresedinte AMR
- Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova – Vicepresedinte AMR
- Florin Birta, primarul municipiului Oradea – Vicepresedinte AMR
- Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani – Vicepresedinte AMR
- Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, primarul municipiului Bacău
- Constantin Mitache, Director General al AMR
Biroul de Presa al AMR
You may like
Administratie
VIDEO: Accesul la Cascada Vălul Miresei, pentru următoarea perioadă, este închis
Published
11 luni agoon
19 iulie 2022
Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța dumneavoastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo.
Din păcate trebuie să vă anunțăm că accesul la unul din obiectivele turistice, Cascada Vălul Miresei, din arealul nostru de activitate, pentru următoarea perioadă, este închis.
Furtuna de săptămânile trecute a contribuit la caderea majorității copacilor din zona cascadei, iar cei rămasi în picioare sunt afectați, pe rând o să cadă toți. Chiar ieri au căzut 5-6 molizi, toți peste accesul la acest obiectiv.
Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța dumneavoastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo.
Dacă tot aveți planificată o deplasare în această zonă, avem și alte obiective turistice de interes și de o frumusețe aparte, precum Vârful Lespezi, Traseul Grotelor, Pietrele Albe, Vârful Vlădeasa, s.a.m.d.
Au fost făcuți pași importanți pentru remedierea acestei situații, revenim în curând cu informații, anunță Salvamont Vladeasa Cluj.
Vă rugăm respectați recomandările noastre, vă dorim o vară cât mai frumoasă!
Administratie
Rasteluri pentru biciclete. O inițiativă lăudabilă, însă nefolosibila datorită planificării haotice a mijloacelor de transport
Published
11 luni agoon
19 iulie 2022
Optimizarea planificării în sensul dedicării acestor autobuze pe aceleași câteva trasee de deal în mod sistematic este imperiuos necesară
În anul 2020, 10 autobuze ale CTP Cluj-Napoca au fost echipate cu rasteluri pentru biciclete. O inițiativă lăudabilă, însă nefolosibila datorită planificării haotice a mijloacelor de transport, fără a se ține cont de faptul că acestea sunt dotate cu suporturi de biciclete.
Deși utlizarea rastelurilor se pretează în special pe autobuzele liniilor cu rampe sutinute, cum ar fi 21, 35, 40, 43/43B/43P, 46/46L/46B sau 50, acestea sunt planificate prin rotație și pe linii de șes precum 9, 30, 37, 42, 52/52L, dar și pe trasee metropolitane precum M26, M31 sau M41/M41L.
CTP dispune de 310 de autobuze, însă doar 10 au fost dotate cu astfel de rasteluri, de pe 2 fiind demontate între timp. Astfel, cele 8 autobuze rămase cu rasteluri, 2.5% din flota totală, ar putea deservi integral traseel 43/43B sau 21, circa 1/2 din flota liniei 35 și permanent autobuzul traseului 40/M16, de Făget.
Cu actuala planificare a autobuzelor cu rasteluri prin rotație, pe multe trasee, sistemul este impractibil, chiar inutil, utilizatorii neștiind când și dacă vine vreun autobuz cu rastel pe traseul lor de interes. Astfel, optimizarea planificării în sensul dedicării acestor autobuze pe aceleași câteva trasee de deal în mod sistematic este imperiuos necesară pentru ca acestea să devină utile și utilizate, scrie pe pagina sa de socializare Mobilitate Cluj Napoca.
Administratie
Distracție la Băile Felix FĂRĂ certificat verde
Published
1 an agoon
25 ianuarie 2022
În această minivacanţă turiștii au luat cu asalt cea mai mare stațiune balneoclimaterică din România
La sfârșitul acestei săptămâni foarte mulți turiști veniți din multe locuri ale României au sărbătorit scurta vacanță de Ziua Unirii Principatelor Române la băile termale din Felix – județul Bihor.
Prețul minim de cazare pentru două persoane în Băile Felix pentru o singură noapte a fost de 108 lei/cameră și ajunge până la 926 lei/cameră. Cu toate acestea, comparativ cu restul zilelor noului an, stațiunea Băile Felix a fost foarte aglomerată.
În AQUA PARK PRESIDENT au fost atât de mulți turiști încât cu greu se putea găsi un loc în care să-ți lași o geantă cu haine iar șezlongurile erau imposibil de găsit.
Cu toate că la intrare era afișat ”intrarea se face pe baza certificatului verde”, această regulă nu a fost aplicată. Cu sau fără certificat verde, românii au beneficiat de relaxare, fără distanțare socială și fără mască de protecție.
Se pare că apa termală din bazine a avut o altă culoare, de-a dreptul murdară și cu toate astea Aqua Park President a avut turiști din plin.

La Ștrandul Apollo-Felix situația a fost puțin diferită. Aici apa e mult mai curată și mai caldă, o adevărată apă termală.
La intrarea în ștrand nu se cere certificat verde decât în interiorul unității, la servirea mesei. Evident, nici aici nu s-a respectat această regulă.
Și la Apollo-Felix a fost aglomerație de genul ”om în om”, mai ales în bazinul unde apa e cea mai caldă.
Alternativă la Băile Felix poate fi stațiunea Hungarospa Hajdúszoboszló, la doar o oră de mers cu mașina din Oradea. Din păcate (sau din fericire), la Hungarospa găsești condiții mult mai atrăgătoare și mai bune decât cele oferite de stațiunile românești.

Premii de 20.000 de Euro la ediția a 12-a a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon

Jazz in the Park, în Cluj-Napoca

Comentarii recente