Connect with us

Sport

ciclism rutier – Turul României – evidențiază monumente istorice ale României

Published

on

Turul Romaniei 2021 clujtv

31 august – 5 septembrie Turul României 2021 – curse de ciclism rutier

Turul României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei și cel mai important eveniment ciclist internațional din țară în acest an, se va desfășura în perioada 31 august – 5 septembrie pe un traseu de peste 800 km.

Potrivit organizatorilor, Federația Română de Ciclism, alături de Ministerul Tineretului și Sportului și Auchan Retail România, în calitate de partener principal, cea de-a 54-a ediție acompetiției își propune să alinieze la start aproximativ 120 de cicliști.

Un traseu nou pentru Turul României, care evidențiază monumente istorice ale României

Ediția din acest an își propune să alinieze la start aproximativ 120 de cicliști care se vor lupta pentru celebrul tricou galben. Plutonul va avea de parcurs un traseu de peste 800 km, trecând pe lângă câteva dintre cele mai impresionante monumente istorice ale țării, precum Cetatea Devei, Cetatea Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Cetatea Făgărașului, Castelul Bran, Cetatea dacică de la Căpâlna, dar și câteva dintre cele mai renumite biserici fortificate din Transilvania.

Turul României va debuta și în acest an cu o cursă-prolog în Timișoara, pe data de 31 august, aceasta fiind urmată de 5 etape:

Advertisement
  • Etapa 1 (1 septembrie): Timișoara – Lugoj Caransebeș – Hațeg – Hunedoara – Deva
  • Etapa 2 (2 septembrie): Deva – Orăștie – Sebeș – Poiana Sibiului – Gura Râului – Păltiniș
  • Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu – Agnita – Făgăraș – Poiana Mărului – Zărnești – Bran – Brașov
  • Etapa 4 (4 septembrie): Brașov- Cheia- Ploiești – București
  • Etapa 5 (5 septembrie): circuit în București

Potrivit organizatorilor, configurația traseului din acest an reprezintă o premieră pentru Turul României, cea mai așteptată etapă fiind cea din 2 septembrie, aceasta fiind desemnată și Etapa Regină, cel mai dificil traseu prin prisma cățărărilor spre Păltiniș.

Turul Romaniei 2021 ciclism clujtv
Turul Romaniei 2021

În ceea ce privește echipele participante, Federația Română de Ciclism estimează un număr de circa 20 de echipe prezente la Turul României, printre cele care și-au exprimat deja interesul numărându-se și Bardiani CSF Faizanè (Italia), Delko (Franța, echipă din care face parte și Eduard Grosu, campionul Turului României 2020), Felbermayr – Simplon Wels (Austria) și Wildlife Generation Pro Cycling (SUA, echipă din care face parte și ciclistul român SergheiȚvetcov).

Mica Buclă este deja mai mult decât un eveniment sportiv și își propune ca de la an la an să pună mult mai mult în valoare obiectivele turistice și peisajele unice ale țării, dar și tradițiile și frumusețea oamenilor locului. Turul României reprezintă o bună carte de vizită pentru țara noastră și este emblema sportului cu pedale din România.

Traversăm o perioadă fastă din punct de vedere al performanței prin victoriile lui Serghey Țvetkov în 2018 și Edi Grosu în 2020. Sperăm ca tot mai mulți tineri cicliști să vadă această competiție ca pe o rampă de lansare în <lumea mare>”,a declaratCătălin Sprînceană, Vicepreședintele Federației Române de Ciclism.

Asemenea altor competiții cicliste europene care își continuă tradiția – Turul Italiei, Turul Franței etc., și Turul României va fi organizat anul acesta respectând un set de reguli stricte privind măsurile sanitare redactat în concordanță cu reglementările Uniunii Cicliste Internaționale, Guvernului României și Ministerului Sănătății.

Turul României 2020

Cea de-a 53-a ediție a Turului României s-a derulat anul trecut în intervalul 8-13 septembrie și a reunit 11 echipe din 6 țări care au străbătut un total de peste 700 km.  Competiția a debutat cu o cursă prolog la Timișoara, iar ulterior caravana ciclistă a parcurs 5 etape pe rutele: Timișoara – Oradea, Oradea – Cluj-Napoca, Târgu Mureș – Lacul Sf.Ana, Cârțișoara – Transfăgărășan – Curtea de Argeș și, nu în ultimul rând, circuitul de la București.

Advertisement

Marele câștigător al ediției precedente a fost rutierul Eduard Grosu, membru al echipei naționale, victoria sa marcând cea de-a 28-a competiție câștigată de către un român.

Clasamentul general a fost completat de Holler Nikodemus, de la echipa germană Bike Aid, și de polonezul Krawczyk Szymon (CCC Development Team). Rutierii Serghei Țvetcov, component al echipei naționale, și Emil Dima (Giotti Victoria – Savini Due) s-au clasat pe locurile 5, respectiv 7.

Despre Turul României

Turul României sau „Mica Buclă” este cea mai importantă competiție ciclistă din România. Prima ediție a Turului, câștigată de echipa Bulgariei, a avut loc în 1934, pe o distanță de 1026 de kilometri, având 7 etape. Originile Turului datează însă de la începutul secolului trecut. În august 1910, inspirată de Turul Franței, publicația „Revista Automobila” a organizat Circuitul Munteniei, la care au participat 18 concurenți, pe ruta București-Sinaia-Târgoviște-Butimanu-București.

Noul Episcop Eparhial al Eparhiei de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop

Advertisement

Odată cu venirea Primului Război Mondial, competiția s-a oprit. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima ediție a Turului României, țara noastră devenind a șasea din lume cu propriul tur național. Din 1950 până în 1974, Turul României a fost organizat cu regularitate, urmat de o perioadă de pauză până în 1983.

Din 1984, a fost reluată organizarea Turului. Cea mai rapidă cursă parcursă în cadrul Turului României a fost în 1974, între Pitești și București, când cei 109 kilometri au fost parcurși cu o medie de 52,516 km/h. Mircea Romașcanu și Constantin Dumitrescu, două legende ale ciclismului românesc, au câștigat fiecare de 3 ori Turului României, fiind cel mai mare număr de victorii individuale.

Ediția din acest an, susținută prin partenerul oficial Auchan Retail România, se va desfășura în perioada 31 august – 5 septembrie. În cadrul competiției, vor fi acordate o serie de tricouri distincte: tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul alb (cel mai bun U23), tricoul roșu (cel mai bun sprinter), tricoul verde (King of the Mountain) și tricoul albastru (cel mai bun român).

Pentru al treilea an consecutiv, Turul României este sprijinit de Auchan Retail România, în calitate de partener principal, pe baza unei colaborări de lungă durată demarată cu Federația Română de Ciclism.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monden

Campionatul Mondial de Skateboarding Under19 ajunge în PREMIERĂ la Cluj

Published

on

Patric Ilut Cluj Rookie Fest clujtv

Cluj Rookie Fest: Peste 80 de rideri de top lume concurează pentru un loc în marea finală World Rookie Tour

Prima etapă World Rookie Tour (WRT) de skateboarding organizată vreodată în Cluj-Napoca și a doua din România, va avea loc între 8-11 septembrie 2022, în Skatepark Rozelor. Peste 80 de rideri de top mondial din țări precumAustria, Italia, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Cehia, Israel și România vor concura la disciplina Street. Arbitrajul va fi realizat de Iztok Sumatic, Head Judge la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022, alături de echipa sa.

Concurenții se vor întrece la una dintre cele două categorii de vârstă: sub 15 ani, și 15-19 ani, feminin și masculin. Competiția este OPEN și va începe cu etapa de calificări. Câștigătorii primelor trei locuri ale World Rookie Tour Cluj-Napoca pe fiecare disciplină se vor califica automat în finala WRT, care va avea loc la Innsbruck, în Austria, în 10 septembrie – 2 octombrie 2022.

Câștigătorul overall și încă un participant ales de brigada de arbitri (de obicei ”best girl”) vor primi, fiecare, un “pachet all inclusive” pentru marea finală, care include: costurile de cazare, cina festivă cu toți câștigătorii World Rookie Tour 2022, o sesiune foto și taxa de participare. Valoarea totală a premiilor oferite la World Rookie Tour Cluj-Napoca se ridică la 25.000 de lei.

The Flying Boy, liderul mondial la categoria Under15 ani este un băimărean

Advertisement

Unul dintre concurenți este românul Patric Iluț (13 ani), lider al clasamentului mondial World Rookie Tour la categoria groms (sub 15 ani). I se spune The Flying Boy și, de la 5 ani, câștigă titluri și uimește întreaga comunitate de rideri profesioniști. Tatăl său este unul dintre organizatorii competiției de la Cluj.

Suntem mai mult decât entuziasmați că, în sfârșit, avem în România etape de circuit mondial de skateboarding!Este a doua competiție de acest fel organizată la noi în țară, după cea din iunie de la Baia Mare. World Rookie Tour Cluj-Napoca nu va fi doar o competiție, ci multă distracție pentru tinerii pasionați de skate din toată lumea. Vom avea probele clasice, dar și party cu DJ. De aceea am și denumit evenimentul Cluj Rookie Fest.

De când Patric era mic și a descoperit acest sport, în Germania, noi umblăm în toată lumea la competiții. Acolo este o atmosferă incredibilă și, în multe locuri, se organizează în jurul acestor concursuri adevărate festivaluri de muzică. Sperăm ca pe viitor să avem așa ceva și în România șica aceasta să fie doar o primă ediție dintre multe altele”, a spus Bogdan Iluț, organizator și președintele asociației sportive Extrem Rivulus.

Skateparkul Rozelor, oficial la standarde de campionat mondial

România a primit licență pentru organizarea unei etape de campionat mondial de skateboarding după ce oficialii WRT au vizitat Skateparkul Rozelor și s-au asigurat că sunt îndeplinite condițiile logistice necesare. Parcul a fost reabilitat și extins din fonduri publice locale tocmai pentru ca acesta să devină un reper pe harta competițiilor naționale și internaționale de sporturi extreme.

Advertisement

Cluj Rookie Fest este un eveniment foarte important pentru Cluj-Napoca, care deja și-a câștigat pe deplin titlul de oraș sportiv. Iar noi ne bucurăm la fel de mult că, la puțin timp după reabilitarea Parcului Rozelor, am reușit să aducem aici o competiție de acest nivel.Ski&Outdoor Magazine este un proiect care susține mișcarea în aer liber și sporturile de acțiune nu doar prin crearea de conținut de calitate, ci și prin implicarea activă în evenimente culturale de profil, competiții și activități outdoor”, a spus Andrei Huțanu, redactor-șef ski-outoor.ro, co-organizator al Cluj Rookie Fest.

Program Cluj Rookie Fest 2022:

Joi, 8 septembrie

Sosirea participanților

Vineri, 9 septembrie

Advertisement

Înregistarea participanților

Sesiune de antrenamente în Skatepark Rozelor

Sâmbătă, 10 septembrie

08:30-10:30 – antrenament

10:45-11:00 – ședințe tehnice

Advertisement

11:00-15:00 – calificări (feminin/masculin)

15:30-17:30 – finala (feminin / masculin)

18:00-18:30 – festivitatea de premiere

19:00-21:00 – DJ Party

Duminică, 11 septembrie

Advertisement

Back-up Day

Cluj Rookie Fest va fi transmis LIVE, la nivel mondial, pe pagina oficială de Facebook World Rookie Tour și pe site-ul oficial al Campionatului Mondial Skateboarding boardriding.com. Accesul la eveniment este liber.

WRT este cea mai mare și singura competiție de sporturi de acțiune cu punctaje oficiale din lume dedicată tinerilor sub 19 ani, cu peste 3000 de rideri participanți la disciplinele: snowboard, freeski, skateboard și, din vara anului 2021, la surf.

Cluj Rookie Fest este un eveniment organizat de Asociația Extrem Rivulus și Ski&Outdoor Magazine, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.

Parteneri: blue-tomato, Brewtiful, UMAN, Mort Skateboards, Skullcandy, TSG, Urban Monkey.

Advertisement

Continue Reading

Eveniment

Antrenorul Simonei Halep vine la Sports Festival, pe BT Arena! MASTERCLASS cu Patrick Mouratoglou

Published

on

Meci_Horia Tecău_tenis clujtv

Patrick Mouratoglou, actualul antrenor al celei mai titrate tenismene din România, Simona Halep, va susține masterclass-ul intitulat The art of coaching în cadrul Sports Festival. Evenimentul va avea loc vineri, 10 iunie, în BT Arena, înainte de meciul de retragere a lui Horia Tecău.

Patrick Mouratoglou: ”Sunt în Paris pentru Roland Garros. Vă transmit de aici că în 10 iunie voi fi în Cluj-Napoca, la Sports Festival! Sunt foarte încântat de acest lucru, deoarece nu există nimic mai minunat decât să reunești oamenii cu o pasiune comună. În masterclass-ul meu voi discuta despre lecții învățate de-a lungul timpului care sper să vă ajute și pe voi. Abia aștept să fim alături! Ne vedem în curând!”

Patrick Mouratoglou este comentator sportiv și unul dintre cei mai în vogă antrenori de tenis ai momentului. El a fost antrenorul Serenei Williams din iunie 2012 până în 2022, iar din această primăvară a devenit antrenorul Simonei Halep. În 1996, Patrick a fondat Academia de tenis Mouratoglou, iar de-a lungul timpului a antrenat jucatori precum Marcos Baghdatis (pe care l-a antrenat până în finala Australian Open 2006), Julia Vakulenko, Anastasia Pavlyuchenkova, Aravane Rezaï, Irena Pavlovic, Jérémy Chardy, Laura Robson, Yanina Wickmayer și Grigor Dimitrov.

Patrick Mouratoglou_clujtv tenis cluj

În intervalul de 10 ani în care a antrenat-o pe Serena Williams, tenismena a câștigat încă trei titluri la Wimbledon, medalia olimpică, alte trei titluri la US Open, două la French Open, trei titluri consecutive la WTA Finals, două titluri la Australian Open și a revenit în topul clasamentului WTA.

Mirel Alexa, director executiv Sports Festival: ”Masterclass-ul cu Patrick Mouratoglou este un eveniment dedicat în primul rând managerilor de cluburi sportive, de federații și companii, antrenorilor și sportivilor de performanță, pentru schimb de experiență și know-how. Suntem onorați să îl avem ca invitat la Sports Festival pe unul dintre cei mai buni profesioniști de tenis din istorie! Deși masterclass-ul se adresează în primul industriei sportive, anul acesta am decis să deschidem evenimentul pentru toți doritorii care înțeleg că sportul este un fenomen social, cu implicații pozitive, majore, asupra calității vieții noastre și care vor să își îmbogățească cultura sportivă.

Advertisement

Masterclass-ul cu Patrick Mouratoglou va avea loc vineri, 10 iunie, în BT Arena, între orele 16:30-17:30. Pasionații de tenis care vor să participe la eveniment pot să achiziționeze un bilet de intrare în valoare de 150 de lei. Cei care au cumpărat sau vor cumpăra bilete la meciul de retragere al lui Horia Tecău, beneficiază de o reducere de 50%.

Pentru a permite organizarea masterclass-ului, meciul oficial de retragere al lui Horia Tecău a fost reprogramat la ora 20.00, vineri, 10 iunie. Marele tenisman român o va avea ca invitată specială în teren pe Simona Halep. Cei doi sunt nerăbdători să își reîntâlnească fanii, la Cluj.

Simona Halep: ”Horia, te-ai antrenat pentru meciul tău de retragere?! Vin să facem echipă. Pe 10 iunie ne vedem la Sports Festival, acolo unde în 2019 am avut parte de emoții extraordinare. Ne vedem la Cluj!”

Horia Tecău: ”Simona, fii sigură că mă antrenez! Abia aștept să facem din nou echipă, de data aceasta, la Sports Festival, pe 10 iunie, la meciul meu de retragere. Îi așteptăm acolo pe toți fanii noștri, ai tenisului și ai sportului, să ne bucurăm de acest eveniment împreună!”

La super-demonstrativul de tenis vor mai participa Robert Lindstedt, fostul partener de dublu al lui Horia Tecău, și Andrei Pavel.

Advertisement

Continue Reading

Eveniment

Transylvania Open 2022 .Turneul de tenis WTA250 revine la Cluj în octombrie

Published

on

Transylvania Open_2022 clujtv

Este un turneu care cu siguranță va deveni o tradiție și care are toate șansele să crească

Transylvania Open WTA250 va avea loc în 8-16 octombrie 2022. După o primă ediție de succes organizată în 2021, turneul din Cluj-Napoca și-a câștigat locul în calendarul oficial al Women’s Tennis Association și promite să devină o competiție de tradiție. Meciurile se vor juca indoor, pe hard, în BT Arena, și vor debuta cu două zile de calificări.

Cluj-Napoca a fost anul trecut singurul oraș din Europa cu două turnee WTA: Winners Open și Transylvania Open. Amândouă au fost competiții care s-au bucurat de un real succes. Am primit multe aprecieri din partea oficialilor WTA și vom merge în continuare cu Transylvania Open. Este un turneu care cu siguranță va deveni o tradiție și care are toate șansele să crească. Anul acesta vom avea o nouă competiție puternică indoor, cu jucătoare de top și cu miză mare”, Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open.

Datele au fost stabilite de oficialii WTA și au fost făcute publice de curând. Afișarea calendarului pentru a doua parte a anului a fost decalată din cauza evenimentelor din Ucraina, care au influențat locul de desfășurare a unor turnee.

Prima ediție Transylvania Open a însemnat un turneu de tenis cu meciuri surprinzătoare, ce a adunat la Cluj campioane de top 100 mondial și două câștigătoare de Grand Slam: Simona Halep și Emma Răducanu. Miza fost una uriașă: la turneul de tenis din Cluj s-a decis ultimul loc de la Turneul Campioanelor, câștigat de cea care a obținut trofeul Transylvania Open: Anett Kontaveit. Meciurile s-au jucat indoor, pe hard, în BT Arena, pe cele două terenuri de joc amenajate.

Advertisement

În cadrul turneului Transylvania Open WTA250 din octombrie 2022 vor concura 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii de în valoare de 275.000 de dolari.

Continue Reading

Trending