Connect with us

Sănătate

Clujenii au sărăborit pe sanie, Fără mască, la Ciurila

Published

on

zapada cluj napoca

De Ziua Națională a României, clujenii s-au distrat cu copiii la săniuș

Aproape de Cluj-Napoca, la doar câțiva kilometri se află localitatea Ciurila. Aici copiii, de la mic la mare, împreună cu parinții și bunicii au sărbătorit iarna ca-n povești.

Vezi și Leacuri din bătrâni. Ce boli tratează usturoiul?

Chiar dacă în municipiul Cluj-Napoca nu era zăpadă, aici stradul alb era de câțiva centimetri, destul pentru a aluneca sania și a se bucura orășenii de zilele libere și de anotimul friguros.

distractie ciurila
Ciurila

În dotarea bucuroșilor clujeni s-a afalt doar sania sau sacul de nailon, masca parcă fiind un obiect ”interzis” în natură. Ce-i drept, toți s-au simțit sănătoși și fericiți și parcă au uitat de zilele pe care le trăim, zile în plină pandemie.

Să fim sănătoși și La mulți ani români, La multi ani România!

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Monden

Premii de 20.000 de Euro la ediția a 12-a a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon

Published

on

Wizz Air Cluj Napoca Marathon

Este un eveniment de alergare internațional, cu tradiție, și unul dintre cele mai mari din țară

4000 de alergători s-au înscris la cea de-a 12-a ediție Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, care va avea loc duminică, pe 2 aprilie 2023. Valoarea totală a premiilor pregătite pentru câștigători este de 20.000 de euro.

Natalia Semenovych și Bohdan Semenovych, campioni naționali ai Ucrainei, sunt printre participanții la ediția din acest an. Opt sportivi din Kenya vor porni în cursele de maraton și semimaraton. Printre ei sunt Christine Moraa Oigo (câștigătoarea semimaratonului de la Podgorica), Ruth Chemisto Matebo (câștigătoarea curselor de semimaraton de la Sofia, Stara Zagora, Varna sau Timișoara) și Laban Cheruiyout, câștigătorul maratonului de la Budapesta (ediția organizată anterior pandemiei de COVID-19).

Participanții vor alerga prin cele mai frumoase zone din centrul orașului Cluj-Napoca, pe traseul de 21.1 km omologat anul trecut. Alergătorii înscriși la maraton vor trebui să parcurgă traseul de două ori, iar cei înscriși la semimaraton, o singură dată. Participanții la crosul de 10 km vor pleca din Parcul Central.

Suntem în fața unei noi ediții a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, cea de-a 12-a. Este un eveniment de alergare internațional, cu tradiție, și unul dintre cele mai mari din țară. Ne putem compara cu ușurință cu marile maratoane internaționale Wizz din lume din punct de vedere logistic, dar și al premiilor oferite. Pentru noi este foarte importantă experiența oamenilor. Am avut deja o serie întreagă de concursuri și premii surpriză pentru cei înscriși la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, iar la fața locului pregătim noi surprize.

Advertisement

Nu va lipsi tradiționala Pasta Party, care va oferi participanților la cursele competitive carb load-ul atât de necesar înainte de alergare, vom avea puncte de masaj pregătite la finish, muzică și animație pe traseu, cu ajutorul partenerilor și al voluntarilor noștri”, spune Horațiu Morar, organizatorul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon și președintele Runners Club.

Continue Reading

Administratie

Favipiravir – Medicament pentru COVID-19 produs la Terapia Cluj

Published

on

medicament covid-19 coronavirus romanesc terapia Favipiravir

Începând cu luna IUnie 2021, fabrica de medicamente Terapia va produce până la 100.000 de cutii de Favipiravir.

Anunțul a fost făcut de CEO-ul companiei, Dragoş Damian, într-un interviu pentru Ziarul Financiar.

Protocolul de tratament pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19 a fost modificat, iar antiviralul Favipiravir poate fi prescris şi de medicul de familie.

 În fabrica Terapia din Cluj urmează să înceapă producţia medicamentului, după ce până acum producătorul l-a importat de la compania mamă – Sun Pharma din India.

Advertisement

Vezi și Vom avea un turneu WTA la Cluj

Medicamentul antiviral Favipiravir, folosit pentru cazurile uşoare şi medii de COVID-19, urmează să fie produs local din iunie, iar până la 100.000 de cutii din acest medicament pot ieşi de pe porţile fabricii de medicamente Terapia Cluj, după cum a anunţat CEO-ul companiei, Dragoş Damian.

Ciclism rutier – Turul României – evidențiază monumente istorice ale României

Protocolul naţional pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 a fost modificat, astfel că medicii de familie pot prescrie Favipiravir pacienţilor cu noul virus pe care îi monitorizează. Medicamentul va fi folosit în continuare şi în spitale.

Advertisement
Continue Reading

Popular

Leacuri din bătrâni. Ce boli tratează usturoiul?

Published

on

tratament usturoi

Mulți nu cred în leacurile băbești.Vezi ce efecte are usturoiul asupra sănătății tale.

Încă din vechime, civilizațiile dezvoltate tratau diferite boli cu usturoi, considerându-l ca fiind cel mai bun antibiotic natural.

Era folosit în diferite situații, începând de la mușcături de viperă, antitod contra turbării, vermifug, viroze și gripe.

Există un tratament de scurtă durată sau de ce nu pentru toată viața, prin consumul de usturoi pe stomacul gol.

Vă recomandăm ca să nu consumați usturoiul care provine din China, care e încolțit sau care a început să putrezească.

Advertisement

Consmul de usturoi înainte de micul dejun, înainte de a mânca sau a bea, nu va face altceva decât să vă întarească organismul, actionând ca un antibiotic natural extrem de puternic, bacteriile fiind supraexpuse dimineața.

Important: Așteaptă 45 de minute înainte de a servi micul dejun.

Consumat pe stomacul gol, te ajută să controlezi stresul și oprește producția de acid în stomac în perioadele de stres.

Consumat pe stomacul gol timp de cateva săptămâni, mulți oameni au descoperit că acesta te poate ajuta să elimini simptomele de hipertensiune arterială, stimulând și buna funcționare a ficatului și a vezicii urinare.

Pentru sănătatea inimii, usturoiul este un superaliment care îmbunătăţeşte circulaţia, scade nivelul colesterolului „rău“ şi previne bolile de inimă.

Advertisement

Întărirea tractului respirator, prevenirea și vindecarea tuberculozei, a astmului, pneumoniei, guturaiului, bronșitei, guturaiului bronșic cronic, congestiei pulmonare, precum și împotriva tusei, acesta este efectul consumului de usturoi pe stomacul gol.

Meci amical de dublu dintre Simona Halep/Horia Tecău și Gabriela Ruse/Marius Copil

Unii oameni înghit în fiecare dimineață, înainte de masă, câte un cățel de usturoi și poate vă întrebați: dar ce facem cu mirosul?

Pentru a scăpă de mirosul neplăcut, mestecați câteva frunze de patrunjel sau de mentă proaspătă.

Există și efecte secundare?

Advertisement

Unele studii au arătat că un consum de usturoi poate avea uneori efecte secundare la pacienții care iau anumite medicamente. Pentru aceasta, vă recomandăm să întrebați medicul dumneavoastră înainte de a începe un tratament cu usturoi.

Dacă vreți să vă îmbunătățiți imunitatea, consumați usturoi!

Usturoiul este o important sursă de vitamina C, B6 şi minerale cât și de seleniu şi magneziu, având ca efect creşterea rezistenţei organismului împotriva infecţiilor.

Continue Reading

Trending