Connect with us

Monden

Jazz in the Park, în Cluj-Napoca

Published

on

Jazz in the Park_clujtv

Jazz in the Park anunță primul val de artiști și promite o nouă ediție plină de experiențe speciale!

The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham, Fun Lovin’ Criminals și Martina Topley-Bird, primii mari artiști confirmați pentru 2023

Jazz in the Park Festival revine în 2023 cu un line-up atent curatoriat ce include legende ale muzicii jazz, trupe consacrate și voci de excepție. Organizatorii anunță primul val de artiști ai festivalului organizat în 1-3 septembrie în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham, Fun Lovin’ Criminals și Martina Topley-Bird sunt o parte dintre headlinerii celei de-a 11-a ediții Jazz in the Park și un must-see pe lista oricărui iubitor de muzică bună și experiențe de festival! Pe lângă ei, au confirmat prezența la Jazz in the Park 2023: Alexandru Andrieș, The Heliocentrics, Ada Milea, Mansur Brown, Tatran, Mörk, Daykoda, 7th Sense și Jazzybit.

Pentru noi, ediția a 11-a Jazz in the Park este ediția provocărilor și a realizărilor. Imaginați-vă că prima dată când am încercat să-i aducem pe The Cinematic Orchestra a fost acum 6 ani. Ei bine, 2023 e anul în care mai multe din dorințele noastre se împlinesc. Așa sunt și Fun Lovin’ Criminals, pasiunea din copilărie a lui Alin, colegul nostru și fondatorul festivalului. Și ca aceste exemple mai avem și altele pe care o să le prezentăm… rând pe rând.”Denisa Dan, Manager Jazz in the Park.

5.000 DE ABONAMENTE PRE-SALE DISPONIBILE

Advertisement

Cei care vor veni la festival sunt invitați la o multitudine de experiențe și trăiri date de unicitatea locației și să descopere, pe ulițe și în vechi gospodării, gustul muzicii jazz servit în tihnă. Pentru a proteja Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, dar și pentru a se asigura că publicul va avea parte de o experiență cât mai specială și confortabilă la festival, organizatorii au decis limitarea capacității festivalului la 7.000 de participanți. Drept urmare, joi, 23 februarie, au fost scoase la vânzare doar 5.000 de abonamente pre-sale. Până în data de 9 martie, cei care vor să vină la festival pot să își cumpere abonamentul la Jazz in the Park cu doar 300 de lei de pe site-ul jazzinthepark.ro. După această dată, prețul va crește la 375 de lei. Vor exista și bilete de o zi, disponibile în luna august, în limita locurilor disponibile rămase.

Construim Jazz in the Park ca pe un festival experiență, pornind de la locația noastră, Parcul Etnografic, și mergând mai departe la line-up, activități și până la faptul că avem o capacitate limitată; sincronizarea acestor elemente este rețeta noastră. Noi, de-abia așteptăm să ne treceți pragul, să experimentați un festival din suflet, pentru suflet. ”Denisa Dan, Manager Jazz in the Park.

POVESTEA ARTIȘTILOR SPUSĂ DE JAZZ IN THE PARK

  • The Cinematic Orchestra este un nume pe care orice festival de jazz râvnește să-l aibă pe afiș. Trupa a fost fondată în 1999 și este reprezentanta label-ului Ninja Tune. În Jazz in the Park, mereu ne-am dorit să prezentăm trupe moderne, să arătăm spre ce a migrat jazz-ul zilelor noastre, iar TCO este un reprezentant de seamă al generației noastre. Scena muzicală britanică este poate cea mai importantă din Europa, iar ei sunt printre liderii acestei mișcări, aducând modernismul electronicii în stilul Nu Jazz. De la debutul lor, drumul i-a purtat spre multe asocieri cu filme artistice și documentare. La Jazz in the Park vor veni cu albumul „Man with a Movie Camera”, cel mai de succes album al grupului, care este defapt coloana sonoră gândită de ei pentru filmul care poartă același nume. Concertul va fi însoțit de proiecție și va închide ediția a XI-a a festivalului.
  • Mulatu Astatke este considerat părintele jazz-ului etiopian. Absolvent al prestigioasei universități Berkeley, el a dus fuziunea dintre muzica tradițională etiopiană și jazz-ul american la un alt nivel și noi audiențe globale. Muzica lui a avut o mare influență asupra hip-hop-ului modern și industriei muzicale a filmelor de la Hollywood. Melodiile lui Astatke au alimentat coloana sonoră a filmului regizat de Jim Jarmusch – Broken Flowers (2005). Fragmente din creațiile sale au fost folosite de Nas, Damian Marley, Kanye West, Cut Chemist, Quantic, Madlib și Oddisee. Deosebit de interesant este faptul că Mulatu a avut o colaborare cu trupa britanică The Heliocentrics, prezentă de asemenea la această ediție de festival. I-am pus în aceeași zi, sperând că poate vor face ceva special. Rămâne de văzut.
  • Billy Cobham face parte din categoria „artiști de legendă”. De asemenea, e genul acela de artist pe care-l cunoașteți fără să știți că-l cunoașteți. Piesa „Stratus” este una din cele mai samplate piese de către Hip-Hop-eri din istorie. Billy Cobham a colaborat cu Miles Davis, a făcut parte din Mahavishnu Orchestra și este considerat unul din cei mai buni toboșari din lume. Ar trebui să fie ilegal să fii pasionat de tobe și să nu mergi măcar odată în viață la un concert Billy Cobham.
  • Fun Lovin Criminals sunt guilty pleasure-ul echipei Jazz in the Park. Faptul că i-am adus e o oglindă a sufletului nostru. Cu siguranță, este band-ul care va ”condimenta” experiența publicului Jazz in the Park anul acesta. Formația americană cunoscută pentru hituri precum ”Scooby Snacks”, ”Loco”, ”Too Hot” sau ”Classic Fantastic”, vor face atmosferă pe scenă cu ritmurile lor rap rock, combinate cu elemente de jazz, funk, R&B și punk. Trupa din New York este una cu istorie. S-a înființat în 1993 și de atunci reușește să exprime perfect în muzica lor atmosfera unică a renumitei metropole americane.
  • Martina Topley-Bird e o altă ambiție veche a noastră, pe care suntem convinși că o știți, fiind vocea unor piese celebre, cum ar fi „Prodigy – The Day is my Enemy”, ”Tricky – Aftermath” sau ”Massive Attack – Babel”. Însă pe lângă colaborările avute cu cele mai titrate trupe din industria muzicală britanică, Martina are și propriile ei albume, niște diamante ascunse ale trip-hop-ului. Albumul ei solo de debut, Quixotic, a fost nominalizat în 2003 la Mercury Awards. În 2021, Martina a lansat cel de-al patrulea album solo și de atunci îi tot scriem.

Descrieri detaliate și linkuri de ascultare pentru artiști găsiți pe site-ul www.jazzinthepark.ro.

DESPRE JAZZ IN THE PARK

Jazz in the Park s-a născut ca un eveniment-manifest, în 2013, când a redat dreptul comunității clujene de a călca iarba din Parcul Central. A fost primul eveniment public desfășurat în acest spațiu după zeci de ani și a contribuit mai apoi la consolidarea unui spațiu al apropierii și al regăsirii prin muzică. În 2018, Jazz in the Park a fost primul eveniment din țară care a introdus paharele reutilizabile.

Advertisement

Din anul 2020, organizatorii au ales să redea comunității un alt spațiu special: Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. Festivalul i-a purtat pe oameni pe ulițe și prin gospodării și le-a oferit șansa de a descoperi, împreună, un spațiu deosebit, cu povești.

Cea de-a zecea ediţie Jazz in the Park a dovedit că noul spațiu de festival se potrivește mănușă cu vibe-ul personal și vibrant al evenimentului. În ciuda vremii ploioase, peste 17.500 de persoane s-au bucurat anul trecut de muzică bună, oameni frumoși și un line-up de excepţie care a inclus band-uri și artiști renumiți, precum: The Comet is Coming, Asaf Avidan, Avishai Cohen Quartet, Dhafer Youssef: Digital Africa, Yussef Dayes și Roberto Fonseca Trio.

Jazz in the Park a organizat până acum peste 400 de concerte de jazz cu artiști internaționali și este astăzi unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen. Din 2018, festivalul Jazz in the Park este membru al European Jazz Network. În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei „Best Small European Festival” la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards. El a devenit astfel primul festival de jazz din Europa (și implicit din România) care a obținut o distincție la acest eveniment.

Evenimentele marca Jazz in the Park sunt organizate de Fapte, o organizație culturală care dezvoltă oameni, idei și comunități prin puterea evenimentelor. În 2023 vor avea loc, în Cluj-Napoca, două mari evenimente:

·   International Jazz in the Park Competition | Parcul Central | 30 iunie – 2 iulie

Advertisement

·   Jazz in the Park Festival | Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” | 1-3 septembrie

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monden

Cel mai mare balaur din Europa este în Munții Apuseni, pe Muntele Basmelor de la Buscat (jud. Cluj). Parc de amuzament

Published

on

Muntele basmelor muntii apuseni

Temperaturile ridicate din termometre au grăbit deschiderea sezonului pe Muntele Basmelor, din localitatea Băișoara (jud. Cluj), care își va deschide porțile în weekendul 13-14 aprilie 2024.

În parcul aflat la mai puțin de 100 de km de municipiul Alba Iulia, și care se întinde pe o suprafață de 37 de hectare, copiii și părinții vor putea explora un spațiu generos unde se împletește magia poveștilor și a basmelor cu spiritul de aventură, totul pentru a crea o experiență de neuitat pentru cei mici și familiile lor. Organizatorii anunță că restaurantul Cota 1600 va fi deschis pe perioada de funcționare a parcului. Parcarea va fi gratuită pentru vizitatori.

Parcul de amuzament a fost amenajat în cadrul domeniului schiabil Buscat, în Munții Apuseni, la 1.677 m altitudine. Aici, copiii vor fi întâmpinați de personaje de basm, precum balauri, cel mai mare dragon din România (5 m înălțime), giganți, yeti (3 m înălțime), șapte dinozauri, unicorni și multe altele, toate pregătite pentru a-i transpune în lumea captivantă a basmelor. De altfel, Muntele Basmelor este singurul parc de amuzament din România unde pot fi găsite personajele fantastice din basmele și poveștile copilăriei.

Deschidem parcul cu șase săptămâni mai devreme decât în 2023. Anul trecut, pe vremea asta, se schia la Buscat. Acum, micii aventurieri se pot bucura din plin de un parc de amuzament în aer liber. La fel ca în cazul domeniului schiabil, și în parc facem anual investiții astfel încât să fie cât mai interesant și educativ pentru turiști”, spune Iancu Șerbănescu, administratorul parcului.

Advertisement

Parcul dispune deateliere interactive, căsuțe în copaci, tobogane, jocuri pe parcursul unui traseu montan de 2.5 km, toate proiectate special pentru dezvoltarea abilităților copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Întreg traseul este presărat cu peste 30 de personaje 3D supradimensionate, create în România, de până la 7 m înălțime. Aceste personaje sunt prezentate într-un mod interactiv, cu accent pe descoperire și aventură, oferindu-le copiilor șansa de a-și folosi imaginația și creativitatea într-o atmosferă distractivă și relaxantă.

Acest proiect este într-o continuă dezvoltare. Le pregătim copiilor pentru această vară o mulțime de surprize. Dacă în iarnă am avut mii de copii pe pârtiile de schi de la Buscat, ne așteptăm ca și vara aceasta să avem mii de copii, însoțiți de familiile lor, care să se bucure de drumeții, de peisaje și de surprizele pe care le-am pregătit pentru ei, pe Muntele Basmelor”, adaugă Iancu Șerbănescu.

Organizatorii apreciază că durata de parcurgere a traseului variază între 2 și 4 ore, în funcție de abilitățile și condiția fizică a fiecărui participant.

Program de funcționare Muntele Basmelor:

  • Vineri – Duminică: 10:00 – 19:00;
  • În timpul săptămânii: acces pentru grupuri organizate, pe bază de programare.
  • Parcul de amuzament ”Muntele Basmelor” va fi deschis anul acesta din aprilie până în octombrie.

Prețul unui bilet de intrare este de 50 de lei pentru adulți și 40 de lei pentru copiii cu vârsta până la 14 ani. Copiii mai mici de 3 ani au acces gratuit, însă trebuie permanent însoțiți și supravegheați de un adult. Biletele pot fi cumpărate online, de pe site, sau de la chioșcul de bilete de la intrarea în parc.

Buscat Resort este un complex turistic situat în inima Transilvaniei, în apropierea municipiului Cluj-Napoca. Resortul oferă o varietate de activități recreative și sportive atât în sezonul de iarnă, cât și în cel de vară, incluzând schi, snowboard, ciclism, hiking și multe altele. Parcul Muntele Basmelor este o completare a ofertei diverse pe care acest complex o pune la dispoziția vizitatorilor săi.

Organizator: Spotlights

Advertisement

Gazdă: Buscat Resort Băișoara

Continue Reading

Monden

Alifantis & FragileBand. Un turneu național de excepție. „Artiștii pentru artiști”

Published

on

turneu Nicu Alifantis&FragileBand in cadrul Campaniei Artistii cluj tv

Alifantis & FragileBand. Un turneu național de excepție în șapte dintre cele mai importante instituții teatrale din țară.

Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună! este și mesajul artistului Nicu Alifantis, ambasadorul Campaniei noastre, care invită publicul să fie parte din schimbarea atitudinii faţă de situaţia delicată, dar posibil a fi îmbunătățită a artiştilor aflaţi în dificultate. Suntem extrem de încântați să putem organiza acest turneu în luna iunie 2024, după următorul program:

În 12 iunie, ora 19.00 – Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Sala Mare

Alifantis & FragileBand este un grup de proiecte fondat în 2013 cu următoarea componență:

Nicu Alifantis – vocal, chitară ac., ukulele, resophonic, kazoo, washboard;

Advertisement

Răzvan Mirică – chitare acustice, guitalele, mandolin, irish bouzouki, vocal;

Mihai Neniță  – vioară, vioară stroh;

Adrian Flautistu  – contrabas, vocal;

Lyuben Gordievski  – pian, baian.

Biletele se vor pune în vânzare începând cu data de 05.03.2024 pe platforma entertix.ro, precum și la casele de bilete ale teatrelor gazdă. Sumele obținute din vânzarea de bilete vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală al UNITER.

Advertisement

Producătorii evenimentului sunt: UNITER și ALIFANTISMUSIC.

Continue Reading

Monden

Buscat: Program special pentru iubitorii sporturilor de iarnă, de sărbători

Published

on

buscat clujtv

Iubitorii sporturilor de iarnă sunt așteptați la Domeniul schiabil de la Buscat, unde a fost declarat deschis sezonul de sporturi de iarna.

Administratorii anunță că, în pofida condițiilor meteo, au reușit să producă zăpadă artificială suficientă astfel încât să se poată schia în cele mai bune condiții și în siguranță.

Anul acesta a nins mult mai devreme decât până acum și am avut primele coborâri chiar în minivacanța de Ziua Națională. Și, pentru că stratul de zăpadă naturală nu a fost suficient, am pornit la capacitate maximă utilajele de producere a zăpezii astfel încât schiorii să poată schia în cele mai bune condiții și în deplină siguranță. Acum, după câteva zile cu vreme nefavorabilă – ploi abundente și vânt puternic – putem spune că pârtia este, din nou, pregătită pentru schiori și că sezonul este, oficial, deschis”, spune Iancu Șerbănescu, administratorul Domeniului Schiabil de la Buscat.

Program special pentru iubitorii sporturilor de iarnă, de sărbători

Administratorii Buscat Ski Resort anunță că în perioada sărbătorilor de iarnă pârtia va avea un program special de funcționare.

Advertisement
  • 20, 21, 22 decembrie – 10:00 – 17:00
  • 23 decembrie, 09:17:00
  • 24-25 decembrie – ÎNCHIS
  • 26 – 31 decembrie: 09:00 – 17:00
  • 1 ianuarie: 10:00 – 17:00
  • 2 – 7 ianuarie: 09:00 – 17:00

Activități pentru toată familia, pe Muntele Băișorii

Pentru cei care nu schiază, la Buscat Ski Resort a fost amenajată și pârtia pentru săniuș și tubbing, astfel încât toată lumea să se poată bucura de zăpadă și de zile petrecute în aer liber, la munte. Restaurantul Cota 1600 va fi deschis pe întreaga durată a sezonului de iarnă, iar turiștii care doresc să se bucure pe termen mai lung de aerul de munte, se pot caza la Cabana Cota 1600.

Odată cu începutul sezonului am deschis și Restaurantul Cota 1600 pentru ca cei care își petrec ziua pe pârtie sau la săniuș să poată mânca o masă caldă și să bea un ceai sau o cafea. Ne bucurăm să îi anunțăm pe iubitorii muntelui că se pot caza la pensiunea care este în imediata apropiere a pârtiilor”, adaugă Iancu Șerbănescu.

Administratorii anunță că lucrează deja la înzăpezirea celorlalte pârtii de pe domeniul schiabil și că acestea vor fi deschise atunci când stratul de zăpadă va permite acest lucru.

Tabere de inițiere în ski și snowboard, pe pârtia de la Buscat

În cadrul Buscat Ski Resort se organizează și tabere de inițiere în ski pentru copiii cu vârsta mai mare de 5 ani. Astfel, părinții pot alege între:

Advertisement
  • taberele de zi, care se desfășoară în perioada 26 – 29 decembrie, 3 – 5 ianuarie și 19 – 23 februarie
  • tabere de cinci zile, care se vor desfășura în perioada 3 – 7 ianuarie, 19 – 23 februarie și 26 februarie – 1 martie și în cadrul cărora copiii vor beneficia de cazare, trei mese pe zi și 30 de ore de instructaj cu instructori profesioniști, dar și de ateliere de teatru și creație și jocuri de societate.

Prețuri reduse în timpul săptămânii

Iubitorii sporturilor de iarnă care aleg să meargă la Buscat în timpul săptămânii vor beneficia de reducere la prețurile skipass-urilor. Astfel, pentru o zi petrecută pe pârtie, adulții vor plăti 160 de lei, iar copiii 130 de lei.

Prețurile practicate pentru acest sezon pot fi consultate aici: https://buscat.ro/preturi/

Informații suplimentare despre activitățile recreative și facilitățile oferite de Buscat Ski Resort pot fi consultate aici: https://buscat.ro

Advertisement
Continue Reading

Trending