Eveniment
Noaptea muzeelor 2020, Cluj-Napoca
Published
3 ani agoon

Azi, începând cu ora 18.00, pornește călătoria „Noaptea Muzeelor„
Anul acesta, apelând la resorturile tehnologiei, expozițiile, artiștii și poveștile din spatele lor, vor fi la un click distanță. Prin intermediul unor tururi virtuale, vizitatorii vor putea descoperi comori neprețuite din colecțiile orașului nostru.
Așadar, sâmbătă, 14 noiembrie, începând cu ora 18.00, călătoria începe pe https://noapteamuzeelorclujnapoca.ro/ .
Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, se înscrie, ca în fiecare an, în rândul instituțiilor care organizează Noaptea Muzeelor 2020.În condițiile impuse de pandemie, Muzeul de Artă Cluj-Napoca va prezenta, în regim exclusiv online, pe platforma web menționată, dedicată evenimentului, o prezentare virtuală a următoarelor expoziții, aflate pe simeze la data de 14 noiembrie 2020:
E1. Expoziția permanentă Galeria Națională. Într-un spațiu cuprinzând 17 săli ale impunătorului palat Banffy din Cluj-Napoca, această expoziție propune o sinteză a patrimoniului artistic creat pe teritoriul României, cu opere reprezentative din secolul al XVIII – lea și până la mijlocul secolului XX, incluzând marii clasici, prin creațiile lor care au marcat momentele și curentele artistice importante în devenirea culturii naționale.
E2. Expoziția de fotografie alb/negru intitulată Flashback. Return to Cluj, a artistului Miron Zownir din Germania. Curator Olimpia Bera
E3. Expoziția temporară VOLEN – pictură contemporană – a artistului Wlodzimierz Karankiewicz din Polonia. Curator Florin Gherasim
E4. Expoziția temporară Chromatic Emotions – pictură contemporană – a artistei Beata Bebel din Polonia. Curator Florin Gherasim
Biletul de Sănătate. Genuflexiuni pentru bilet, în Cluj-Napoca
E5. Expoziția temporară de pictură a artistului Sipos Laszlo, România. Expoziția este curatoriată de către Sebeni Zsuzsana și Bordas Beata
Leacuri din bătrâni. Ce boli tratează usturoiul
E6. Expoziția temporară Pictură tradițională din Transilvania și Banat, cu lucrări selectate din colecția Ioan Bizău.

Pentru mai multe informații privind întregul program al evenimentului Noaptea Muzeelor 2020 la Cluj-Napoca, vă recomandăm următoarele surse:
https://www.facebook.com/NoapteaMuzeelorCluj
Economic
Colaborarea este noua competiție l Cluj IT – singurul Cluster din România implicat în 3 EuroClustere, cu oportunități de peste 3 milioane de euro pentru IMM-urile europene
Published
4 luni agoon
20 februarie 2023
Reprezentanții companiilor membre Cluj IT Cluster au discutat despre oportunitățile colaborării, la Clubul Managerilor în IT;
Plecând de la principiul colaborării, CLUJ IT este parte a trei proiecte de tip EuroCluster care aduc IMM-urilor oportunitatea de a accesa peste 3 milioane de euro în finanțări directe, prin scheme de tip finanțare în cascadă, până în 2025;
- Cluj IT Cluster este singurul cluster din România implicat în 3 proiecte EuroCluster;
Clubul Managerilor în IT (CMIT), eveniment organizat cu regularitate de Cluj IT Cluster, este locul în care reprezentanții celei mai titrate asociații de profil din România se întâlnesc pentru a dezbate metode de extindere a ecosistemului, de eficientizare a activității companiilor din industrie, de pregătire mai bună în fața competiției, dar și de prezentare a celor mai noi oportunități interne și internaționale.
Cea mai recentă întâlnire CMIT a avut loc în 16 februarie, la Cluj-Napoca, unul dintre punctele agendei fiind cel dedicat ”puterii colaborării”. Președintele Cluj IT Cluster, Stelian Brad, a adus în fața celor prezenți o prezentare care s-a focusat pe relevanța cooperării în industria IT, ca principal motor al inovării într-o lume în care schimbările rapide sunt singura constantă.
”Am reușit să construim o comunitate puternică și unită în jurul Cluj IT, creând cadrul care asistă și încurajează colaborarea companiilor și universităților în proiecte de afaceri. Acest cadru furnizează transparență și încredere, ceea ce a dus la povești de succes care merită a fi cunoscute. Ne mândrim cu faptul că modelul nostru de colaborare este o sursă de inspirație și motivare, astfel fiind capabili să facem față oricărei provocări, pentru a face lumea un loc mai bun prin intermediul tehnologiei.”, susține Stelian Brad.
De altfel, principiul colaborării reprezintă piatra de fundament a tuturor acțiunilor întreprinse și implementate de ecosistemul Cluj IT, atât în activitățile de zi cu zi, cât și în proiectele aflate în derulare.
Cel mai recent exemplu în acest sens sunt cele 3 proiecte de tip EuroCluster, care aduc companiilor mici și mijlocii finanțări directe, sub formă de granturi, fiecare proiect reprezentând în același timp un punct de intrare a acestora pe piața europeană pe direcții prioritare cum sunt: accesarea pieței europene de sănătate, parteneriate strategice întrecompanii din ecosistemele digitale și domeniul producției sau dezvoltarea de modele de afaceri și proiecte inovative în sectoarele mobilă-interioare, IT și energie.
Cumulat, cele trei proiecte aduc IMM-urilor din Europa oportunitatea de a accesa peste 3 milioane de euro în finanțări directe, prin scheme de tip finanțare în cascadă până în 2025. Companiile pregătite pentru a face primii pași spre intrarea pe piața europeană sunt invitate să urmărească canalele clusterului (pagina web clujit.ro și rețelele sociale) pentru detalii privind primele apeluri pentru aplicații și servicii de sprijin prin acest tip de proiect.
Cluj IT Cluster este singurul cluster din România implicat în 3 proiecte Eurocluster.
Emil Ștețco, reprezentantul companiei Zetta Cloud, unul dintre cei mai noi membri ai Cluj IT Cluster, a declarat că experiența firmei pe care o conduce îi arată că oportunitățile din piață pot fi adresate mai ușor și mai eficient într-un sistem colaborativ în care fiecare membru al unui consorțiu format aduce ceea ce are mai bun.
“La Zetta Cloud, suntem ferm convinși că lucrul în colaborare cu alte companii este esențial pentru a obține o perspectivă amplă asupra pieței și pentru a dezvolta soluții inovatoare care să răspundă nevoilor clienților noștri. Suntem mândri să facem parte din Clusterul IT Cluj și să colaborăm cu membrii comunității noastre de afaceri pentru a accelera inovarea și pentru a contribui la crearea unui viitor mai bun prin soluțiile noastre de inteligență artificială, care aduc beneficii reale societății.”, spune Emil Ștețco.
Clubul Managerilor în IT, organizat de Cluj IT, a facilitat, într-un cadru mai puțin formal, discuții productive ale managerilor din industria de software, care au apreciat colaborarea ca fiind ”noua competiție”, iar oportunitățile oferite de cluster drept unele care merită a fi cunoscute pe scară largă, așa cum este cazul celor trei proiecte majore de tip EuroCluster.
Eveniment
Trupa Compact. Turneul naţional: PE TINE TE-AM ALES
Published
9 luni agoon
19 septembrie 2022
Cu bucurie și speranță vă anunțăm că turneul ”Pe Tine Te-am Ales” continuă. Eu și colegii mei din Trupa Compact: John, Cătălin și Lucas, vom continua povestea frumoasă pe care am început-o în primăvara acestui an, poveste ce se va întinde pe două luni de zile și vom poposi la:
- Sibiu în 8 Octombrie
- Brașov în 9 Octombrie
- Galati în 15 Octombrie
- Arad în 21 Octombrie
- Timisoara în 22 Octombrie
- Ploiești în 28 Octombrie
- Constanta în 29 Octombrie
- Tg. Mures în 05 Noiembrie
- Baia Mare în 06 Noiembrie
- Cluj în 12 Noiembrie
- Alba Iulia în 13 Noiembrie
Nu e greu să-ți închipui că venind la aceste concerte vei fi parte dintr-un spectacol în care vei fi implicat direct și vei avea un rol la fel de important ca și cei de pe scenă. Pentru că la concertele trupei Paul Ciuci Compact toată lumea cântă, energia pozitivă și buna dispoziție se instalează de la început.Așa că nu mai aștepta și vino cu prietenii tăi alături de Compact!
Biletele sunt puse în vânzare pe iabilet.ro, la preţul:
- Acces general 85 de lei
La prețul biletelor comandate se adaugă comisionul firmei de ticketing.
Biletele se gădesc în format electronic pe https://www.iabilet.ro/bilete-turneu-compact/
Eveniment
10 ani de inovație celebrați la Cluj Innovation Days în 10 zile de evenimente, între 17 și 27 octombrie
Published
9 luni agoon
16 septembrie 2022
10 ani în 10 zile pline de evenimente și oportunități, sub semnul lui 1 și 0
Cluj IT Cluster organizează, în perioada 17 – 27 octombrie, cea de-a zecea ediție a conferinței Cluj Innovation Days, un moment aniversar pentru întregul ecosistem al asociației. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a zece zile pline de evenimente, în care organizatorii își propun să evidențieze creșterea și provocările industriei IT în cei zece ani de la înființarea Cluj IT Cluster, punând totodată bazele pentru viitorii zece ani de dezvoltare durabilă. Motto-ul din acest an este The Power of 1 | 0, subliniind astfel importanța tehnologiilor digitale ca bază a tuturor marilor inovații ce duc lumea înainte.
„Marcăm anul acesta o bornă importantă pentru noi, ca organizație, dar cu semnificație pentru întreaga comunitate clujeană și națională care prețuiește progresul tehnologic, inovarea și antreprenoriatul. În 2012, atunci când a fost fondat clusterul Cluj IT, am adus în fața publicului necesitatea de a privi viitorul industriei de IT cu curaj și cu dorința de schimbare. Am făcut acest lucru prin două propuneri concrete. Mai întâi prin includerea inovației și creației în modelele de afaceri ale industriei de IT și apoi, pentru comunitatea largă clujeană, prin Cluj Innovation City ca un nou mod de abordare a dezvoltării socio-economice. Practic am propus un “rebranding”, atât al orașului cât și al industriei. De atunci mesajul nostru a fost preluat, purtat, dezvoltat. La Cluj Innovation Days vom vorbi despre toate astea, dar, mai important, vom vorbi despre ce urmează pentru industria noastră, pentru comunitatea noastră, pentru țara noastră”, a susținut Andrei Kelemen, CEO al Cluj IT Cluster.
La ediția aniversară a Cluj Innovation Days, se vor alătura agendei invitaţi şi specialişti de renume, din țară și din străinătate, care au contribuit pe parcursul ultimilor 10 ani la susţinerea inovaţiei şi se numără printre cei care setează tonul schimbărilor care urmează. Printre cei care au confirmat prezența până în acest moment se numără Sebastian Burduja – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sabin Sărmaș – preşedintele Comisiei de IT din Camera Deputaţilor, Daniela Rus – Director al Laboratorului de Informatică și Inteligență Artificială al MIT, Ariana Năstăseanu – Project Adviser la European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA), Vlad Bina – Art Director la Hollywood, Florin Păun – Chief Science & Partnership Officer Rafaut Group, Justina Bieliauskaite – Director de Proiecte la European Digital SME Alliance (Bruxelles), Grace Labong Achire – Vicepreședinte, Alliance for Trade in Information Technology Services (Uganda), Prof. Daniel David – Rectorul Universitatii Babes-Bolyai, Membri ai Juriului Consiliul European pentru Inovare: Mihaela Nazare, Cristian Dascălu si Mihai Sfințescu; Stelian Brad – Președinte Cluj IT Cluster, Andrei Kelemen – CEO, Cluj IT Cluster și delegati ai mediului de afaceri. Aceștia și mulți alții vor fi cei care vor discuta subiectele propuse în agenda evenimentului și vor răspunde la întrebările participanților în privința opțiunilor pe care le au ca organizații sau ca indivizi.
Ei vor aduce în faţa publicului, în discuțiile de tip panel, chestiuni practice, pe teme precum transformarea digitală sustenabilă, discuții despre inovarea orașelor și comunităților inteligente, despre procesul de transformare a economiei europene prin angrenarea IMM-urilor, despre susținerea femeilor în afaceri, inovare și investiții, despre rolul universităților în sistemul românesc de inovare sau despre modul cum o idee ajunge să fie un produs sau un serviciu pe care să-l cumpere oameni din toată lumea.
„De zece ani, Cluj Innovation Days aduce în fața țării, de aici, din inima Transilvaniei, tot ceea ce ecosistemul de inovare clujean are mai bun, mai performant. Cluj IT Cluster a trasat, în toți acești ani, jaloane pentru ceea ce astăzi văd mulți drept cea mai de succes industrie a țării. Industria IT reprezintă, în același timp, un model despre cum se poate lucra colaborativ, despre ecosistemele care strâng alături companii mai mari sau mai mici, contribuind la bunăstarea fiecăreia în parte și, în final, a întregului ecosistem. Cluj Innovation Days este momentul din an în care celebrăm ”inima” IT a țării care bate de aici, de la Cluj, setând standarde, arătând viitorul și diseminând modele de succes. Mă bucur să fiu parte a aceste povești de frumoase și să pot vorbi despre minunatul spirit inovator al Clujului. Vă invit să ne fiți alături și să fiți parte a poveștii Cluj Innovation Days”, a spus Andrei Nistor, CEO al platformei Digitalio, co-organizator al Cluj Innovation Days 2022.
Cluj Innovation Days s-a impus de-a lungul timpului ca un eveniment major în industria IT, poziționând Clujul și România ca un adevărat hub al inovării, un model de comunitate smart care lucrează pentru binele comun.
Participanții la ediția aniversară a Cluj Innovation Days 2022 vor descoperi teme de actualitate și vor avea șansa de a vizita standurile partenerilor prezenți la Grand Hotel Italia Cluj-Napoca, principala locație a CID 2022. Printre companiile partenere ale evenimentului se numără Digitalio, Accenture România, CertSIGN și Rombat.
Cine este așteptat să se înscrie ca participant la conferință
- manageri din companii mici sau mijlocii active în România, dar și pe plan internaţional, în industrii precum software, telecomunicații, automotive, sănătate, biotech, producție, având un interes ridicat privind transformarea digitală sustenabilă;
- antreprenori sau persoane interesate de zona antreprenoriatului care îşi doresc să descopere cum pot ajunge mai repede de la o idee la un produs recunoscut;
- reprezentanţi şi angajaţi ai companiilor locale din România interesaţi de dezvoltare profesională şi îmbunătăţirea continuă a competenţelor;
- Investitori în căutare de noi oportunităţi de investiţii şi descoperirea a noi lanţuri valorice, tehnologii emergente şi parteneriate inovative;
- studenți ce își doresc să completeze studiile lor cu experiențe din mediul practic de business.
Accesul la activităţile conferinţei este gratuit, iar cei interesați să participe se pot înscrie deja urmând instrucțiunile disponibile de pe website-ul conferinței.
Comunicat de presă Cluj Innovation Days.
Comentarii recente

Premii de 20.000 de Euro la ediția a 12-a a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon

Jazz in the Park, în Cluj-Napoca

Adela
25 noiembrie 2020 at 17:46
Superb!
Am fost acum mulți ani la muzeu.
Multumesc!!!