Connect with us

Eveniment

Noaptea muzeelor 2020, Cluj-Napoca

Published

on

noaptea muzeelor 2020 cluj

Azi, începând cu ora 18.00, pornește călătoria „Noaptea Muzeelor„

Anul acesta, apelând la resorturile tehnologiei, expozițiile, artiștii și poveștile din spatele lor, vor fi la un click distanță. Prin intermediul unor tururi virtuale, vizitatorii vor putea descoperi comori neprețuite din colecțiile orașului nostru. 

cluj noaptea muzeelor

Așadar, sâmbătă, 14 noiembrie, începând cu ora 18.00, călătoria începe pe https://noapteamuzeelorclujnapoca.ro/

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, se înscrie, ca în fiecare an, în rândul instituțiilor care organizează Noaptea Muzeelor 2020.În condițiile impuse de pandemie, Muzeul de Artă Cluj-Napoca va prezenta, în regim exclusiv online, pe platforma web menționată, dedicată evenimentului, o prezentare virtuală a următoarelor expoziții, aflate pe simeze la data de 14 noiembrie 2020:

E1. Expoziția permanentă Galeria Națională. Într-un spațiu cuprinzând 17 săli ale impunătorului palat Banffy din Cluj-Napoca, această expoziție propune o sinteză a patrimoniului artistic creat pe teritoriul României, cu opere reprezentative din secolul al XVIII – lea și până la mijlocul secolului XX, incluzând marii clasici, prin creațiile lor care au marcat momentele și curentele artistice importante în devenirea culturii naționale.

noaptea muzeelor cluj

E2. Expoziția de fotografie alb/negru intitulată Flashback. Return to Cluj, a artistului Miron Zownir din Germania. Curator Olimpia Bera

E3. Expoziția temporară VOLEN – pictură contemporană – a artistului Wlodzimierz Karankiewicz din Polonia. Curator Florin Gherasim

Advertisement

E4. Expoziția temporară Chromatic Emotions – pictură contemporană – a artistei Beata Bebel din Polonia. Curator Florin Gherasim

Biletul de Sănătate. Genuflexiuni pentru bilet, în Cluj-Napoca

E5. Expoziția temporară de pictură a artistului Sipos Laszlo, România. Expoziția este curatoriată de către Sebeni Zsuzsana și Bordas Beata

Leacuri din bătrâni. Ce boli tratează usturoiul

E6. Expoziția temporară Pictură tradițională din Transilvania și Banat, cu lucrări selectate din colecția Ioan Bizău.

Advertisement
noaptea muzeelor cluj napoca

Pentru mai multe informații privind întregul program al evenimentului Noaptea Muzeelor 2020 la Cluj-Napoca, vă recomandăm următoarele surse: 
https://www.facebook.com/NoapteaMuzeelorCluj

Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

 1. Adela

  25 noiembrie 2020 at 17:46

  Superb!
  Am fost acum mulți ani la muzeu.
  Multumesc!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Economic

Gala Bienalelor si Anualelor de Arhitectura la a 3-a editie, în Cluj-Napoca. BATRA 2023

Published

on

9 bienale și anuale de arhitectură din toată țara se reunesc în Piața Unirii, în cadrul BATRA 2023

Gala Bienalelor și Anualelor de Arhitectură, eveniment ajuns la a treia ediție și organizat de Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, va avea loc în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania 2023. Evenimentul, de o anvergură deosebită, reunește lucrările a 9 anuale și bienale de arhitectură organizate în România, în perioada 2022-2023:

 1. Bienala Națională de Arhitectură 2023
 2. Anuala de Arhitectură București 2022
 3. Regionala de Arhitectură Moldova – RAM 2022
 4. Anuala de Arhitectură OM 2022
 5. Bienala Timișoreană de Arhitectură BETA 2022
 6. Bienala de Arhitectură [arhitectura.6] 2022
 7. Anuala de Arhitectură Nord Vest 2023
 8. Bienala Dobrogeană de Arhitectură ba_da 20_21
 9. Anuală de arhitectură “Casa mica – Casa Cuib” 2023

Vernisajul expoziției Galei va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, vineri, 20 octombrie, la ora 17.00, în paralel cu vernisajul expoziției Bienalei de Arhitectură Transilvania 2023. Expoziția rămâne acolo până în 20 noiembrie.

Advertisement
Continue Reading

Eveniment

Teatrul de Păpuși „Prichindel”, pe scena din incinta Muzeului de Artă din Cluj-Napoca

Published

on

teatru-Muzicantii-din-Bremen-Alba-Iulia- papusi clujtv

Odată deschisă stagiunea teatrală 2023-2024, Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia va fi prezent pe scena Festivalului Stradal WONDERPUCK Cluj-Napoca, festival aflat la cea de-a VII-a ediție.

Așadar, în data de 10 septembrie 2023, de la orele 16.00, vom fi pe scena din incinta Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, pentru a susține spectacolul „Muzicanții din Bremen”, regia Adam Boboc.

Muzicanții din Bremen, după Frații Grimm

Dramatizarea, versuri și regia: Adam Boboc

Advertisement

Scenografia și sculptura: Ana Catrințașu

Muzica: Adam Boboc și Florin Andrea

Distribuția:

Irina Melnic – violonista, pisica

Iulian Costea – povestitorul, măgarul

Advertisement

Mădălin Costea – câinele, cocoșul

Speranța unește patru ființe (un măgar, un câine, o pisică și un cocoș) și îi aduce pe același drum, descoperind cât de importantă este prietenia, cât de bine este să fii îngăduitor cu celălalt și să ai încredere atât în forțele proprii, cât și în cei care îți oferă, necondiționat, o mână de ajutor.

Suntem convinși că, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată, și de data aceasta vom bucura publicul clujean cu acest spectacol plin de ritm, cu personaje simpatice și aventură.

Advertisement
Continue Reading

Eveniment

Jazz in the Park. Parcul Etnografic Național “Romulus Vuia”, Cluj-Napoca

Published

on

jazz in the park

Primul weekend din septembrie 2023, 1-3 septembrie, ne găsește din nou în Parcul Etnografic, de data asta la cea de-a XI-a ediție Jazz in the Park.

Se anunță o ediție de neratat, într-unul dintre cele mai vechi parcuri ale Clujului, încărcat de istorie și natură, și ușor accesibil. E un spațiu pe care te invităm să-l descoperi, fie singur, fie cu prietenii, familia, copilul sau cățelul. E un loc încărcat cu o energie aparte care se îmbină perfect cu jazzul.

Avem noi artiști confirmați la cea de-a XI-a ediție Jazz in the Park și festivalul începe să se contureze tot mai frumos!

Ronnie Foster, Camilla George, Theo Croker, Jan Gunnar Hoff Trio, Mischa Blanos, KLT & Jessy Elsa Palma, Klawo, JazzQuarters Trio, DSP Orchestra, Nightmares on Wax, Guts, Nickodemus, Moss Farai, Andrei Irimia, Andra Botez și Andi Moisescu vor fi și ei în Parcul Etnografic între 1-3 septembrie 2023.

Și nu e doar jazz, avem și activități de tot felul: lecții de muzică, discuții pe prismă, jocuri pentru copii și multe altele care ne ajută să creăm o lume cum ne dorim noi. O lume în care să ascultăm, să simțim, să descoperim și să ne relaxăm.

Advertisement

Îți sugerăm să îți iei abonament acum la 375 lei pentru o experiență completă sau bilete de o zi la prețul de 159 lei. Indiferent ce decizi, grăbește-te deoarece locurile sunt limitate: 7.000 pe zi. 

Copiii cu vârsta de până la 14 ani (inclusiv) beneficiază de acces liber la festival, însoțiți de un adult cu bilet valabil pentru Jazz in the Park 11.

Continue Reading

Trending