Connect with us

Economic

Gala Bienalelor si Anualelor de Arhitectura la a 3-a editie, în Cluj-Napoca. BATRA 2023

Published

on

9 bienale și anuale de arhitectură din toată țara se reunesc în Piața Unirii, în cadrul BATRA 2023

Gala Bienalelor și Anualelor de Arhitectură, eveniment ajuns la a treia ediție și organizat de Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, va avea loc în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania 2023. Evenimentul, de o anvergură deosebită, reunește lucrările a 9 anuale și bienale de arhitectură organizate în România, în perioada 2022-2023:

  1. Bienala Națională de Arhitectură 2023
  2. Anuala de Arhitectură București 2022
  3. Regionala de Arhitectură Moldova – RAM 2022
  4. Anuala de Arhitectură OM 2022
  5. Bienala Timișoreană de Arhitectură BETA 2022
  6. Bienala de Arhitectură [arhitectura.6] 2022
  7. Anuala de Arhitectură Nord Vest 2023
  8. Bienala Dobrogeană de Arhitectură ba_da 20_21
  9. Anuală de arhitectură “Casa mica – Casa Cuib” 2023

Vernisajul expoziției Galei va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, vineri, 20 octombrie, la ora 17.00, în paralel cu vernisajul expoziției Bienalei de Arhitectură Transilvania 2023. Expoziția rămâne acolo până în 20 noiembrie.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administratie

Anunț de incepere proiect. MODERNIZAREA ȘI DEZVOLTAREA SC ALB CONSTRUCT SRL co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională

Published

on

27.09.2023

Anunț de incepere proiect

SC Alb Construct SRL cod de identificare fiscală 18265159, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J12/40/2006, cu sediul în Piata Victoriei 47, Huedin, Judetul Cluj, derulează începând cu data de 30.06.2023 proiectul nr. SMIS 161648 intitulat: MODERNIZAREA SI DEZVOLTAREA SC ALB CONSTRUCT SRL co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în baza Contractului de finanţare 1116/POC/411/AS încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în data de 30.06.2023

Valoarea totală a proiectului: Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 3.594.493,36 lei , din care suma finanţării primite din Programul Operaţional Competitivitate este de 1.551.912,85 lei, echivalentă cu 75 % din valoarea totală eligibilă aprobată.

Advertisement

Scopul proiectul este de a consolida pozitia SC Alb Construct SRL pe piata constructiilor.

Rezultatele prevăzute, care reies din obiectivele specifice sunt:

  • Dotarea cu 15 echipamente si utilaje de constructii performante achizitionate

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Acțiunea 4.1.1.

Date de contact beneficiar:

Persoană de contact: Florin Nicolae Alb

Email: alb@albconstruct.ro

Advertisement

Continue Reading

Economic

De ce oare??? – PHOENIX

Published

on

Transsylvania_Phoenix

Pe planeta aceasta mai există doar câteva formații muzicale care au o vechime de peste 60 de ani! Una dintre ele este mândria țării noastre și se numește PHOENIX, formație care ne-a reprezentat pe plan internațional cu mare succes!!!

Timișoara fiind locul unde această formație s-a născut și s-a lansat, ar trebui să se mândrească cu ea și să o prezinte în cadrulTimișoara Capitală Culturală a Europei”, organizând câteva evenimente speciale, căci Phoenix poate susține un concert ARHAIC, concert de muzică ETNO ROCK și un concert SYMPHOENIX cu o orchestră clasică în spate, lucru care puține formații din lume pot prezenta publicului.

De-a lungul aniilor, atât în socialism, dar și în capitalismul actual, formația a stat în drum puterilor politice care aveau cu totul alte interese, pentru că a susținut calitatea spiritului artistic. Conștiința colectivă a oameniilor trebuie manipulată prin diferite mijloace ce le au la dispoziție, medii private, televiziuni, radio, rețele de socializare, ziare etc.

Noi afirmăm că arta este doar aceia ce îți produce un cumul de stări emoționale implinindu-te pe plan spiritual. Zgomotul de tipul „Bumsi, bumsi!” și textele recitate ieftin, fără o linie melodică, nu sunt muzică. Deși, prin acest sistem, se câștigă mult mai ușor bani și fără eforturi prea mari. Din păcate asta se practică în prezent, reprezentând interesul unora, cărora nu le pasă de țara noastră, ci doar de câștigul lor personal. Egoismul și lăcomia fiind cele mai mari calități ale capitalismului, după cum putem observa.

Advertisement

Evenimentul TIMISOARA CAPITALA CULTURALA EUROPEANA pare a fi bine gindit si organizat pwntru a ne face tara definitiv de ris, pentru ca aproape nimic de valoare apare in acest context

Este păcat ca o țară ca România, care a fost numită Dacia în trecut și care a fost prima civilizație europeană, să decadă într-un ritm accelerat și bine controlat de niște forțe negative ce ne distrug tot ce avem mai scump, spiritul nostru și asta după ce țara a fost deja devastată din punct de vedere material. La ora asta avem sute de miliarde datorii, deși am fost unica țară din lume ce a reușit să scape de datorii…

E trist și sunt foarte îngrijorat de ce se mai poate întâmpla cu noi dacă nu învățăm să spunemCU MINE NU!”

Advertisement
Continue Reading

Economic

Colaborarea este noua competiție l Cluj IT – singurul Cluster din România implicat în 3 EuroClustere, cu oportunități de peste 3 milioane de euro pentru IMM-urile europene

Published

on

cluj it

Reprezentanții companiilor membre Cluj IT Cluster au discutat despre oportunitățile colaborării, la Clubul Managerilor în IT;

Plecând de la principiul colaborării, CLUJ IT este parte a trei proiecte de tip EuroCluster care aduc IMM-urilor oportunitatea de a accesa peste 3 milioane de euro în finanțări directe, prin scheme de tip finanțare în cascadă, până în 2025;

  • Cluj IT Cluster este singurul cluster din România implicat în 3 proiecte EuroCluster;

Clubul Managerilor în IT (CMIT), eveniment organizat cu regularitate de Cluj IT Cluster, este locul în care reprezentanții celei mai titrate asociații de profil din România se întâlnesc pentru a dezbate metode de extindere a ecosistemului, de eficientizare a activității companiilor din industrie, de pregătire mai bună în fața competiției, dar și de prezentare a celor mai noi oportunități interne și internaționale.

Cea mai recentă întâlnire CMIT a avut loc în 16 februarie, la Cluj-Napoca, unul dintre punctele agendei fiind cel dedicat ”puterii colaborării”. Președintele Cluj IT Cluster, Stelian Brad, a adus în fața celor prezenți o prezentare care s-a focusat pe relevanța cooperării în industria IT, ca principal motor al inovării într-o lume în care schimbările rapide sunt singura constantă.

Am reușit să construim o comunitate puternică și unită în jurul Cluj IT, creând cadrul care asistă și încurajează colaborarea companiilor și universităților în proiecte de afaceri. Acest cadru furnizează transparență și încredere, ceea ce a dus la povești de succes care merită a fi cunoscute. Ne mândrim cu faptul că modelul nostru de colaborare este o sursă de inspirație și motivare, astfel fiind capabili să facem față oricărei provocări, pentru a face lumea un loc mai bun prin intermediul tehnologiei.”, susține Stelian Brad.

Advertisement

De altfel, principiul colaborării reprezintă piatra de fundament a tuturor acțiunilor întreprinse și implementate de ecosistemul Cluj IT, atât în activitățile de zi cu zi, cât și în proiectele aflate în derulare.

Cel mai recent exemplu în acest sens sunt cele 3 proiecte de tip EuroCluster, care aduc companiilor mici și mijlocii finanțări directe, sub formă de granturi, fiecare proiect reprezentând în același timp un punct de intrare a acestora pe piața europeană pe direcții prioritare cum sunt: accesarea pieței europene de sănătate, parteneriate strategice întrecompanii din ecosistemele digitale și domeniul producției sau dezvoltarea de modele de afaceri și proiecte inovative în sectoarele mobilă-interioare, IT și energie.

Cumulat, cele trei proiecte aduc IMM-urilor din Europa oportunitatea de a accesa peste 3 milioane de euro în finanțări directe, prin scheme de tip finanțare în cascadă până în 2025. Companiile pregătite pentru a face primii pași spre intrarea pe piața europeană sunt invitate să urmărească canalele clusterului (pagina web clujit.ro și rețelele sociale) pentru detalii privind primele apeluri pentru aplicații și servicii de sprijin prin acest tip de proiect.

Cluj IT Cluster este singurul cluster din România implicat în 3 proiecte Eurocluster.

Emil Ștețco, reprezentantul companiei Zetta Cloud, unul dintre cei mai noi membri ai Cluj IT Cluster, a declarat că experiența firmei pe care o conduce îi arată că oportunitățile din piață pot fi adresate mai ușor și mai eficient într-un sistem colaborativ în care fiecare membru al unui consorțiu format aduce ceea ce are mai bun.

Advertisement

La Zetta Cloud, suntem ferm convinși că lucrul în colaborare cu alte companii este esențial pentru a obține o perspectivă amplă asupra pieței și pentru a dezvolta soluții inovatoare care să răspundă nevoilor clienților noștri. Suntem mândri să facem parte din Clusterul IT Cluj și să colaborăm cu membrii comunității noastre de afaceri pentru a accelera inovarea și pentru a contribui la crearea unui viitor mai bun prin soluțiile noastre de inteligență artificială, care aduc beneficii reale societății.”, spune Emil Ștețco.

Clubul Managerilor în IT, organizat de Cluj IT, a facilitat, într-un cadru mai puțin formal, discuții productive ale managerilor din industria de software, care au apreciat colaborarea ca fiind ”noua competiție”, iar oportunitățile oferite de cluster drept unele care merită a fi cunoscute pe scară largă, așa cum este cazul celor trei proiecte majore de tip EuroCluster.

Continue Reading

Trending