Connect with us

Social

Admiterea în școlile postliceale ale MAI. Vezi ce locuri disponibile sunt

Published

on

scoala mai cluj politie admitere

În această sesiune de admitere s-au scos la concurs 2.668 de locuri

În perioada 2 septembrie – 3 noiembrie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unităţi de învăţământ preuniversitar ale Ministerului Afacerilor Interne, fiind scoase la concurs 2.668 de posturi.

Sunt posturi scoase la concurs în Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti.

Informații despre ADMITEREA 2021 LA ȘCOLILE POSTLICEALE ALE M.A.I.,SESIUNEA SEPTEMBRIE – OCTOMBRIE 2021 se găsesc pe adresa web https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala, precum și pe site-urile inspectoratelor de Poliție, Jandarmerie, Poliție de Frontieră și pentru Situații de Urgență  și ale celor șase unități de învățământ preuniversitar ale MAI.

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, arma Poliție – http://www.scoalapolcj.ro/

Advertisement

În această sesiune de admitere s-au scos la concurs 2.668 de locuri, astfel: 1.592 pentru agenți de poliție, 225 pentru agenți de poliție de frontieră, 551 de locuri pentru subofițeri de jandarmi, 275 pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă și 25 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.

VIDEO: O raţă cu puii săi a oprit traficul auto!

Potrivit MAI, cererile tip de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, în perioada 2-14 septembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Unităţile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite aceste cereri.

Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs după parcurgerea tuturor etapelor.

Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, la Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu. Pentru școala din Cluj-Napoca sunt alocate 300 de locuri dintre care 3 locuri pentru minoritatea rromă si 3 locuri pentru alte minorităţi.

Advertisement

Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie 2021.

Imag:scoalapolcj.ro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Șapte motive pentru care accesul la numerar trebuie protejat

Published

on

cash lei clujtv

Plafoanele pe care trebuie să le respecte firmele atunci când fac sau acceptă plăți în numerar se vor micșora, de principiu, cu 80%, potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică la Ministerul Finanțelor

Șapte motive pentru care accesul la numerar trebuie protejat:

🔻 1. Cash-ul funcţionează întotdeauna fără electricitate, semnal GSM sau acces la internet.

🔻 2. Numerarul poate fi predat rapid prietenilor sau familiei.

Advertisement

🔻 3. Cu bani cash poți cumpăra de oriunde, oricând, chiar și de la marginea drumului.

🔻 4. Cash-ul asigură confidențialitatea digitală, băncile, marile companii si guvernul nu pot vedea ceea ce cumpărați sau vindeți.

🔻 5. Într-o societate fără numerar, dacă guvernul ar decide să-ți închidă contul bancar, nu ai avea nicio scăpare.

🔻 6. Numerarul facilitează ținerea evidenței a ceea ce cheltuiți si a bugetului în general.

🔻 7. O lume fără numerar va oferi băncilor libertatea de a majora oricând și oricât taxele de cont și dobânzile.

Advertisement

Dacă încetăm să mai folosim numerar, acesta va dispărea pentru totdeauna, făcând posibila temnița digitală.

Folosește zilnic banii în numerar pentru orice este posibil. Comoditatea, lenea și ignoranța te vor costa libertatea.

Continue Reading

Popular

De AZI încetează TOATE restricțiile

Published

on

clujtv fara restrictii

Renunțarea obligativității purtării măști de protecție în spațiile publice

Începând de mâine, 9 martie a.c., ora 00.00, își încetează aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu ora 00.00, încetează TOATE restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități așa cum erau prevăzute în actul normativ menționat (spre exemplu: obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc).

anunt mai restrictii

Totodată, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, încetează măsurile privind angrenarea poliției locale în cadrul activităților realizate de către unitățile de poliție, precum și subordonarea operațională a serviciilor voluntare pentru situații de urgență și a serviciilor de ambulanță.

Sursa MAI.

Advertisement
Continue Reading

Popular

Doar cu Certificat Verde la cumpărat vechituri, în Oser – Piața de vechituri, în Cluj-Napoca

Published

on

oser cluj napoca

Restricții pentru cei fără certificat verde la intrarea în Piața de vechituri

Într-o scurtă vizită în vechiul Oser am văzut destul de multă lume care s-a dus la cumpărat ”seconduri” – vorba unui vânzător abonat al pieței de vechituri.

Aici găsești multe lucruri nefolositoare și multe de-a dreptul bune pentru Pata Rât, adică pentru rampa de gunoi. Ce-i drept, mai găsești și chilipiruri sau lucruri de valoare la prețuri destul de bune dar pentru a putea beneficia de această oportunitate, fiecare cumpărător trebuie să dețină un certificat verde.

oser cluj vechituri
Piața de vehituri din Cluj-Napoca

Ca urmare, fără certificat nu poți sa te duci nici măcar în piața de vechituri, adică nu ai voie să intri aproape nicăieri.

piata de vechituri cluj napoca
piața de vechituri

Dacă n-ai certificat, poți numai să iți cumperi mâncare, medicamente și cam atât. În rest pauză.

oser cluj
Intrare în Oser

Dar dacă ai certificat, dar te-a lăsat telefonul?
Ghinion. Îl ai degeaba! Nu intri nicăieri, nici chiar să-ți cumperi lucruri second-hand.

Virusul, boala? Neimportante. Detalii.

Citiți anexa nr 2 și 3 de la HG ul asta, aplicabil din 07 februarie 2022: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/251380

Starea de alerta?
Sursa de îmbogățire pentru ei.

Advertisement

Sperăm să scăpăm cât mai curând de aceste restricții și să ne bucurăm cu toții de o viață liniștită, chiar și la cumpărăt vechituri!

Continue Reading

Trending