Olanda – 83 locuri de muncă: 35 procesor bulbi de flori, 25 culegător ardei, 10 culegător căpşuni, 10 muncitor necalificat în grădinărit şi horticultură, 2 sudor, 1 specialist în recrutare;
Austria – 37 locuri de muncă: 30 montator de mobilă; 7 muncitor calificat în domeniul forestier;
Marea Britanie – 15 locuri de muncă: 15 farmacist;
Primarul municipiului Cluj-Napoca, a, insistant asupra respectarii principiilor europene consacrate referitoare la subsidiaritate, autonomie locala si transferurile de responsabilitati, catre municipii, doar cu asigurarea sursei de finantare
Conducerea Asociației Municipiilor din România a participat marți, 19 ianuarie, la o întâlnire cu domnul Florin Cîțu, Prim-ministrul Romaniei si cu domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, pe tema Bugetului de stat pe anul 2021.
Pe agenda s-au aflat urmatoarele teme:
– legea bugetului de stat pe anul 2021
– reluarea si finalizarea procesului de descentralizare
Advertisement
– modificarea Codului Administrativ
– evaluarea cadrului institutional privind functionarea PNRR
( Planul National de Redresare si Rezilienta )
– finantarea burselor si a transportului elevilor.
– modificarea legislatiei privind achizitiile publice pentru dotarea si intretinerea centrelor de vaccinare,
În urma consultărilor cu domnul Florin Cîțu, Prim-ministrul Romaniei s-au agreat urmatoarele:
Asociația Municipiilor din România
1. Incepand cu ianuarie 2021 cheltuielile pentru indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav de la nivelul Municipiilor si sectoarelor municipiului Bucureşti, drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, centrele de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, sistemul de protectie a copilului, se vor finanta astfel:
– 90% de la bugetul de stat
Advertisement
– 10% din bugetele locale.
– Guvernul va reglementa componenta comisiilor de evaluare a dosarelor pentru persoanele cu handicap si va include in acestea reprezentantii municipiilor.
2. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) :
– va relua si va accelera procedurile privind transferul bunurilor, imobilelor, terenurilor din domeniul public / privat al statului, catre autoritatile locale,
– va elabora o lege sectoriala pentru transferul bunurilor imobile aflate in proprietatea Ministerului Tineretului si Sportului ( MTS ) catre municipii,
Advertisement
– va ugenta procedurile de transfer ale acestora si va permite cadastrarea si intabularea bunurilor dupa transferul acestora catre municipii
– va colabora cu AMR pentru modificarea prevederilor Codului Administrativ.
3. S-a agreat elaborarea unui proiect al “Legii zonelor metropolitane “ care va fi sustinut de Guvern.
4. S-a acceptat propunerea AMR privind analizarea cresterii plafonului actual pentru autorizarea tragerilor din finantarile rambursabile, care este in prezent de 1.200 mil. lei, pentru anii 2021/2022 / 2023.( Autorizarea tragerilor se face prin Comisia de Autorizare a Imprumuturilor Locale – CAIL).
5. Suportarea costurilor burselor si a transportului public pentru elevi de catre Guvern.
Advertisement
================
> Domnul Florin Citu, Prim-ministru al Romaniei, a asigurat primarii de municipii, referitor la consultarea in elaborarea ghidurilor , pentru programele cu finantare europeana care fac parte din acordul de parteneriat dintre Romania si Comisia Europeana, aferente perioadei de programare 2021-2027 si pentru Planul National de Redresare si Rezilienta.
================
> Presedintele AMR, domnul Emil Boc, Primarul municipiului Cluj-Napoca, l-a asigurat pe domnul Prim-ministru, de sustinerea AMR a initiativelor guvernamentale care privesc reforma statului , insistand asupra respectarii principiilor europene consacrate referitoare la subsidiaritate, autonomie locala si transferurile de responsabilitati, catre municipii, doar cu asigurarea sursei de finantare.
În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare a crescut la 60,76%, cu 2,12% față de cea inițială (58,66%).
În 2019, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 48.37%, iar în 2018, de 49.17%.
Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 4.181. În cazul a 4.028 de contestații (96,34%), notele au fost modificate astfel: pentru 2.594 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.434 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.
Advertisement
Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație:
244 de candidați (număr ușor modificat în raport cu prima afișare: 239) au obținut nota 10 (zece), iar 14.789de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte).
Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 (șapte) a crescut cu 1,81% după rezolvarea contestațiilor. Mai exact, 60,19% (58,38% – rata inițială)dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte).
Reamintim că în centrele de evaluare au fost notate 24.732 de lucrări, întrucât: 2.145 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 32 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă, iar lucrările a 93 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.
Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2020-2021.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).
Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 12 – 14 august.
Ce e bine de ştiut e că există suficiente stocuri de alimente, pentru a acoperi nevoile populației și că nu este nevoie să-și facă stocuri acasă, mai ales că unele supermarket-uri, asemenea multor restaurante și fast-food-uri, fac livrări și acasă, prin urmare se găsesc soluții și în caz de izolare.
La Leroy Merlin s-a creat un rând lung, o coadă mare, cu bune minute de aşteptarea, ceea ce demonstrează că oamenii în plină pandemie încă construiesc sau îşi amenajează locuinţa.
De asemenea, echipajele de poliție patrulează în zona supermarketurilor pentru a preîntâmplina eventuale incidente.
Comentarii recente