Înscăunarea noului episcop eparhial va avea loc sâmbătă, 24 aprilie 2021. Ulterioare detalii legate de acest eveniment vor fi anunțate în zilele următoare.
Preafericitul Părinte Lucian Cardinal Mureșan, în calitate de Arhiepiscop Major, după ce a primit consimțământul Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, reunit la Blaj pe data de 12 aprilie 2021, și după ce a informat Sfântul Scaun Apostolic al Romei, l-a transferat pe Preasfinţia Sa Claudiu Lucian Pop, în prezent Episcop titular de Mariamme și Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, în funcția de Episcop Eparhial al Eparhiei de Cluj-Gherla.
Înscăunarea noului episcop eparhial va avea loc sâmbătă, 24 aprilie 2021. Ulterioare detalii legate de acest eveniment vor fi anunțate în zilele următoare.
Preasfinția Sa Claudiu Lucian POP s-a născut în data de 22 iulie 1972 în localitatea Pișcolt din județul Satu-Mare.
A urmat Școala Generală în oraşul Jibou, fiind apoi absolvent al Liceului din localitate, cu profilul chimie-biologie.
În anul 1990 a fost admis la Facultatea de Chimie din Bucureşti. După un an în capitală, vocaţia la preoţie se concretizează în mod definitiv. Abandonează chimia pentru a începe pregătirea teologică. În anul 1991 a obținut o bursă de studii la Roma.
Între anii 1991-1999 a fost student al Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma. A studiat Filozofia la Universitatea Pontificala Urbaniana, iar apoi Teologia la Universitatea Pontificală Gregoriana, obţinând Licența în Teologie Spirituală (1998) și Doctoratul în anul 2006.
Claudiu-Lucian-Pop-noul-Episcop-Eparhial-al-Eparhiei-de-Cluj-Gherla-Cluj Napoca
Este hirotonit preot la 23 iulie 1995; între anii 1997-1999 este responsabil al bisericii greco-catolice române din Roma, Santissimo Salvatore alle Coppelle.
Între anii 1999 – 2001 a fost vicerector la Misiunea Greco-Catolică Română din Paris, iar între 2001 și decembrie 2007, Rector al aceleiaşi instituţii.
Advertisement
În 12 decembrie 2007, a fost numit Rector al Colegiului Pontifical ”Pio Romeno” din Roma.
În şedinţa sinodală ordinară din 8-10 iunie 2011, Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, l-a ales episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, iar Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea și Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan l-au proclamat Episcop al Bisericii Catolice, titular de Mariamme, la 21 noiembrie 2011.
În iunie 2016 a fost ales membru al Sinodului Permanent. Tot atunci a fost ales în funcția de Secretar al Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.
Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, a coordonat organizarea vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj din 2 iunie 2019, ocazie cu care la Sfânta Liturghie de pe Câmpia Libertății a avut loc beatificarea celor șapte Episcopi greco-catolici martiri. Tot atunci a avut bucuria de a-l primi la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore pe Suveranul Pontif, iar apoi de a-l însoți la biserica comunității de etnie romă din cartierul ”Barbu Lăutaru” din Blaj.
În cadrul Conferinței Episcopale Române, Preasfinția Sa Claudiu-Lucian Pop îndeplinește funcțiile de Președinte al Comisiei pentru Ecologie și al Comisiei pentru Comunicații Sociale.
CNA întrerupe emisia postului tv Realitatea Plus.”Continuăm lupta cu Statul Paralel, chiar dacă CNA a decis oprirea emisiei Realitatea PLUS – NU ne lăsăm intimidați!”
Consiliul Național al Audiovizualului a decis întreruperea emisiei postului de televiziune Realitatea PLUS începând de astăzi, ora 19:00, invocând încălcări grave ale legislației audiovizuale.
”Televiziunea poporului este sub tirul mai multor atacuri din mai multe zone, inclusiv din cadrul unor instituții cheie, unde statul paralel a reușit să se infiltreze.
Consiliul Național al Audiovizualului a decis, pentru această seară, de la ora 19, întreruperea emisiei Realitatea PLUS.
Vă spunem doar atât: nimic nu ne intimidează, nu cedăm în fața șantajului, nu cedăm în fața imposturii!
Advertisement
Rămâneți alături de noi și nu vă vom dezamăgi! Vrem să demonstrăm CNA că voi, poporul, aveți dreptate – noi vom continua să difuzăm primii știrile care contează! ” – scrie pe pagina www.realitatea.net.
Anuală de arhitectură „Casa mica – Casa Cuib” 2023
Vernisajul expoziției Galei va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, vineri, 20 octombrie, la ora 17.00, în paralel cu vernisajul expoziției Bienalei de Arhitectură Transilvania 2023. Expoziția rămâne acolo până în 20 noiembrie.
Odată deschisă stagiunea teatrală 2023-2024, Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia va fi prezent pe scena Festivalului Stradal WONDERPUCK Cluj-Napoca, festival aflat la cea de-a VII-a ediție.
Așadar, în data de 10 septembrie 2023, de la orele 16.00, vom fi pe scena din incinta Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, pentru a susține spectacolul „Muzicanții din Bremen”, regia Adam Boboc.
Muzicanții din Bremen, după Frații Grimm
Dramatizarea, versuri și regia: Adam Boboc
Advertisement
Scenografia și sculptura: Ana Catrințașu
Muzica: Adam Boboc și Florin Andrea
Distribuția:
Irina Melnic – violonista, pisica
Iulian Costea – povestitorul, măgarul
Advertisement
Mădălin Costea – câinele, cocoșul
Speranța unește patru ființe (un măgar, un câine, o pisică și un cocoș) și îi aduce pe același drum, descoperind cât de importantă este prietenia, cât de bine este să fii îngăduitor cu celălalt și să ai încredere atât în forțele proprii, cât și în cei care îți oferă, necondiționat, o mână de ajutor.
Suntem convinși că, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată, și de data aceasta vom bucura publicul clujean cu acest spectacol plin de ritm, cu personaje simpatice și aventură.
You must be logged in to post a comment Login