Premii de 235.000 USD și 250 de puncte în clasamentul WTA, organizată în parteneriat cu Federația Română de Tenis
După o primă ediție în sistem prize money în 2020, WO devine un eveniment de top în tenisul mondial feminin. Astfel, Cluj-Napoca va găzdui în luna august peste 60 de jucătoare din circuitul WTA.
Competiția se va disputa pe zgură, va avea probe de simplu și dublu, premii de 235.000 USD și 250 de puncte în clasamentul WTA, fiind organizată în parteneriat cu Federația Română de Tenis și cu sprijinul managerului sportiv Cosmin Hodor.
Turneul va avea difuzare și vizibilitate globală în peste 150 de țări. Turneele de tenis din circuitul profesionist au fost primele evenimente care au reușit să se adapteze și să se desfășoare în pandemie, datorită protocoalelor foarte bine puse la punct de către ATP și WTA.
În ultimii ani s-a mai tatonat ideea de a aduce un turneu WTA la Cluj, în BT Arena. Cu toate că bugetul necesar este unul semnificativ, tenisul feminin este extrem de popular în România. La Cluj s-a stabilit deja un record de audiență la un meci de tenis în sală, record atins de 2 ori în ultimii ani: 10.000 de spectatori la FedCup 2018, la meciul dintre România și Elveția și al doilea sold out a fost la meciul demonstrativ din cadrul SPORTS FESTIVAL 2019 care i-a avut protagoniști pe Simona Halep/Marius Copil și Daniela Hantuchova (Slovacia)/Fabio Fognini (Italia). Perioada impune măsuri sporite de siguranță, astfel că turneul se va desfășura în aer liber, la Winners Sports Club.
Advertisement
“Sunt extraordinar de încântat că vom avea un turneu WTA la Cluj! Este o oportunitate uriașă atât pentru noi ca organizatori, cât și pentru Cluj-Napoca și mă bucur că facem parte din marea familie a tenisului profesionist. Am muncit mult în ultimul an la acest proiect.WINNERS OPEN va fi singurul turneu din Europa la începutul lunii august și cred că va fi atractiv pentru foarte multe jucătoare de top. Am depus foarte multă pasiune în proiectele din care fac parte, Winners Sports Club și SPORTS FESTIVAL, iar acest turneu le unește și le ridică ștacheta și mai sus.” spune Patrick Ciorcilă, Director Turneu WO.
“Este o veste excepțională pentru orașul nostru că în luna august vom avea aici, acasă, un turneu de tenis de talie mondială! Cluj-Napoca și-a dobândit treptat statutul de oraș al sportului, atât prin prisma acestor competiții sportive internaționale de anvergură, cât și prin investițiile în infrastructura sportivă și sprijinul oferit federațiilor sportive sau organizațiilor
clujene din domeniul sportului. Toți acești factori contribuie la dezvoltarea ramurilor sportive profesioniste din oraș, dar și a sportului de masă, dedicat publicului larg. Această competiție va reuși cu siguranță să pună Clujul pe harta internațională a tenisului feminin și ne va oferi oportunitatea să vedem în teren jucătoare din elita tenisului mondial. Felicit pe această cale echipa care stă în spatele acestui turneu unic în istoria orașului și le doresc mult succes în a aduce în comunitatea clujeană esența tenisului de cea mai înaltă calitate!” declară Emil Boc, Primar al Municipiului Cluj-Napoca.
În 2020, Winners Open a fost primul turneu de tenis cu premii în bani și fără puncte din România organizat după cele trei luni de izolare din anul 2020 (2-5 iulie). Competiția a fost atractivă pentru șase nume mari ale tenisului românesc: Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun și Miriam Bulgaru. Gabriela Ruse a câștigat marele premiu de 10.000 de dolari și a avut șansa să joace un meci demonstrativ de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil. Turneul a respectat toate măsurile de siguranță impuse de autorități.
În 2021, Winners Open devine parte din circuitul WTA.
Anuală de arhitectură „Casa mica – Casa Cuib” 2023
Vernisajul expoziției Galei va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, vineri, 20 octombrie, la ora 17.00, în paralel cu vernisajul expoziției Bienalei de Arhitectură Transilvania 2023. Expoziția rămâne acolo până în 20 noiembrie.
Odată deschisă stagiunea teatrală 2023-2024, Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia va fi prezent pe scena Festivalului Stradal WONDERPUCK Cluj-Napoca, festival aflat la cea de-a VII-a ediție.
Așadar, în data de 10 septembrie 2023, de la orele 16.00, vom fi pe scena din incinta Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, pentru a susține spectacolul „Muzicanții din Bremen”, regia Adam Boboc.
Muzicanții din Bremen, după Frații Grimm
Dramatizarea, versuri și regia: Adam Boboc
Advertisement
Scenografia și sculptura: Ana Catrințașu
Muzica: Adam Boboc și Florin Andrea
Distribuția:
Irina Melnic – violonista, pisica
Iulian Costea – povestitorul, măgarul
Advertisement
Mădălin Costea – câinele, cocoșul
Speranța unește patru ființe (un măgar, un câine, o pisică și un cocoș) și îi aduce pe același drum, descoperind cât de importantă este prietenia, cât de bine este să fii îngăduitor cu celălalt și să ai încredere atât în forțele proprii, cât și în cei care îți oferă, necondiționat, o mână de ajutor.
Suntem convinși că, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată, și de data aceasta vom bucura publicul clujean cu acest spectacol plin de ritm, cu personaje simpatice și aventură.
Primul weekend din septembrie 2023, 1-3 septembrie, ne găsește din nou în Parcul Etnografic, de data asta la cea de-a XI-a ediție Jazz in the Park.
Se anunță o ediție de neratat, într-unul dintre cele mai vechi parcuri ale Clujului, încărcat de istorie și natură, și ușor accesibil. E un spațiu pe care te invităm să-l descoperi, fie singur, fie cu prietenii, familia, copilul sau cățelul. E un loc încărcat cu o energie aparte care se îmbină perfect cu jazzul.
Avem noi artiști confirmați la cea de-a XI-a ediție Jazz in the Park și festivalul începe să se contureze tot mai frumos!
Ronnie Foster, Camilla George, Theo Croker, Jan Gunnar Hoff Trio, Mischa Blanos, KLT & Jessy Elsa Palma, Klawo, JazzQuarters Trio, DSP Orchestra, Nightmares on Wax, Guts, Nickodemus, Moss Farai, Andrei Irimia, Andra Botez și Andi Moisescu vor fi și ei în Parcul Etnografic între 1-3 septembrie 2023.
Și nu e doar jazz, avem și activități de tot felul: lecții de muzică, discuții pe prismă, jocuri pentru copii și multe altele care ne ajută să creăm o lume cum ne dorim noi. O lume în care să ascultăm, să simțim, să descoperim și să ne relaxăm.
Advertisement
Îți sugerăm să îți iei abonament acum la 375 lei pentru o experiență completă sau bilete de o zi la prețul de 159 lei. Indiferent ce decizi, grăbește-te deoarece locurile sunt limitate: 7.000 pe zi.
Copiii cu vârsta de până la 14 ani (inclusiv) beneficiază de acces liber la festival, însoțiți de un adult cu bilet valabil pentru Jazz in the Park 11.
Comentarii recente