Connect with us

Administratie

Distracție la Băile Felix FĂRĂ certificat verde

Published

on

appolo felix strand clujtv

În această minivacanţă turiștii au luat cu asalt cea mai mare stațiune balneoclimaterică din România

La sfârșitul acestei săptămâni foarte mulți turiști veniți din multe locuri ale României au sărbătorit scurta vacanță de Ziua Unirii Principatelor Române la băile termale din Felix – județul Bihor.

Prețul minim de cazare pentru două persoane în Băile Felix pentru o singură noapte a fost de 108 lei/cameră și ajunge până la 926 lei/cameră. Cu toate acestea, comparativ cu restul zilelor noului an, stațiunea Băile Felix a fost foarte aglomerată.

În AQUA PARK PRESIDENT au fost atât de mulți turiști încât cu greu se putea găsi un loc în care să-ți lași o geantă cu haine iar șezlongurile erau imposibil de găsit.

aqa park president
Parcare Aqa Park President

Cu toate că la intrare era afișat ”intrarea se face pe baza certificatului verde”, această regulă nu a fost aplicată. Cu sau fără certificat verde, românii au beneficiat de relaxare, fără distanțare socială și fără mască de protecție.

Se pare că apa termală din bazine a avut o altă culoare, de-a dreptul murdară și cu toate astea Aqua Park President a avut turiști din plin.

Advertisement
aqa president felix
Review Aqa Park President

La Ștrandul Apollo-Felix situația a fost puțin diferită. Aici apa e mult mai curată și mai caldă, o adevărată apă termală.

La intrarea în ștrand nu se cere certificat verde decât în interiorul unității, la servirea mesei. Evident, nici aici nu s-a respectat această regulă.

baile felix clujtv
Ștrand Appolo -imagine Facebook

Și la Apollo-Felix a fost aglomerație de genul ”om în om”, mai ales în bazinul unde apa e cea mai caldă.

Alternativă la Băile Felix poate fi stațiunea Hungarospa Hajdúszoboszló, la doar o oră de mers cu mașina din Oradea. Din păcate (sau din fericire), la Hungarospa găsești condiții mult mai atrăgătoare și mai bune decât cele oferite de stațiunile românești.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Administratie

Favipiravir – Medicament pentru COVID-19 produs la Terapia Cluj

Published

on

medicament covid-19 coronavirus romanesc terapia Favipiravir

Începând cu luna IUnie 2021, fabrica de medicamente Terapia va produce până la 100.000 de cutii de Favipiravir.

Anunțul a fost făcut de CEO-ul companiei, Dragoş Damian, într-un interviu pentru Ziarul Financiar.

Protocolul de tratament pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19 a fost modificat, iar antiviralul Favipiravir poate fi prescris şi de medicul de familie.

 În fabrica Terapia din Cluj urmează să înceapă producţia medicamentului, după ce până acum producătorul l-a importat de la compania mamă – Sun Pharma din India.

Advertisement

Vezi și Vom avea un turneu WTA la Cluj

Medicamentul antiviral Favipiravir, folosit pentru cazurile uşoare şi medii de COVID-19, urmează să fie produs local din iunie, iar până la 100.000 de cutii din acest medicament pot ieşi de pe porţile fabricii de medicamente Terapia Cluj, după cum a anunţat CEO-ul companiei, Dragoş Damian.

Ciclism rutier – Turul României – evidențiază monumente istorice ale României

Protocolul naţional pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 a fost modificat, astfel că medicii de familie pot prescrie Favipiravir pacienţilor cu noul virus pe care îi monitorizează. Medicamentul va fi folosit în continuare şi în spitale.

Advertisement
Continue Reading

Administratie

Emil Boc, în Conducerea Asociației Municipiilor din România

Published

on

amr emil boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, a, insistant asupra respectarii principiilor europene consacrate referitoare la subsidiaritate, autonomie locala si transferurile de responsabilitati, catre municipii, doar cu asigurarea sursei de finantare

Conducerea Asociației Municipiilor din România a participat marți, 19 ianuarie, la o întâlnire cu domnul Florin Cîțu, Prim-ministrul Romaniei si cu domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, pe tema Bugetului de stat pe anul 2021.

Pe agenda s-au aflat urmatoarele teme:

– legea bugetului de stat pe anul 2021

– reluarea si finalizarea procesului de descentralizare

Advertisement

– modificarea Codului Administrativ

– evaluarea cadrului institutional privind functionarea PNRR

  ( Planul National de Redresare si Rezilienta )

– finantarea burselor si a transportului elevilor.

– modificarea legislatiei privind achizitiile publice pentru dotarea si intretinerea centrelor de vaccinare,

Advertisement

– legea salarizarii.

 ==============

Protest privind unele practici ale Studioului TVR Cluj

În urma consultărilor cu domnul Florin Cîțu, Prim-ministrul Romaniei s-au agreat urmatoarele:

Asociația Municipiilor din România
Asociația Municipiilor din România

1. Incepand cu ianuarie 2021 cheltuielile pentru indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav de la nivelul Municipiilor si sectoarelor municipiului Bucureşti, drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, centrele de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, sistemul de protectie a copilului, se vor finanta astfel:

– 90% de la bugetul de stat

Advertisement

– 10% din bugetele locale.

– Guvernul va reglementa componenta comisiilor de evaluare a dosarelor pentru persoanele cu handicap si va include in acestea reprezentantii municipiilor.

2. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) :

– va relua si va accelera procedurile privind transferul bunurilor, imobilelor, terenurilor din domeniul public / privat al statului, catre autoritatile locale,

– va elabora o lege sectoriala pentru transferul bunurilor imobile aflate in proprietatea Ministerului Tineretului si Sportului ( MTS ) catre municipii,

Advertisement

– va ugenta procedurile de transfer ale acestora si va permite cadastrarea si intabularea bunurilor dupa transferul acestora catre municipii

– va colabora cu AMR pentru modificarea prevederilor Codului Administrativ.

3. S-a agreat elaborarea unui proiect al “Legii zonelor metropolitane “ care va fi sustinut de Guvern.

4. S-a acceptat propunerea AMR privind analizarea cresterii plafonului actual pentru autorizarea tragerilor din finantarile rambursabile, care este in prezent de 1.200 mil. lei, pentru anii 2021/2022 / 2023.( Autorizarea tragerilor se face prin Comisia de Autorizare a Imprumuturilor Locale – CAIL).

5. Suportarea costurilor burselor si a transportului public pentru elevi de catre Guvern.

Advertisement

================

> Domnul Florin Citu, Prim-ministru al Romaniei, a asigurat primarii de municipii, referitor la consultarea in elaborarea ghidurilor , pentru programele cu finantare europeana care fac parte din acordul de parteneriat dintre Romania si Comisia Europeana, aferente perioadei de programare 2021-2027 si pentru Planul National de Redresare si Rezilienta.

 ================

> Presedintele AMR, domnul Emil Boc, Primarul municipiului Cluj-Napoca, l-a asigurat pe domnul Prim-ministru, de sustinerea AMR a initiativelor guvernamentale care privesc reforma statului , insistand asupra respectarii  principiilor europene consacrate referitoare la subsidiaritate, autonomie locala si transferurile de responsabilitati, catre municipii, doar cu asigurarea sursei de finantare.

 ===============

Advertisement

Vezi și Leacuri din bătrâni. Ce boli tratează usturoiul?

La întâlnire au participat

– din partea Guvernului Romaniei:

• Florin Citu, Prim-ministru

• Attila-Zoltán Cseke, Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei ( MDLPA )

Advertisement

– din partea AMR:  

  • Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca – Presedinte AMR
  • Constantin Toma, primarul municipiului Buzău – Presedinte executiv AMR
  • Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați – Prim-vicepreşedinte AMR
  • Ion Lungu, primarul municipiului Suceava – Prim-vicepreşedinte AMR
  • Mihai Chirica, primarul municipiului Iași – Vicepresedinte AMR
  • Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova – Vicepresedinte AMR
  • Florin Birta, primarul municipiului Oradea – Vicepresedinte AMR
  • Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani – Vicepresedinte AMR
  • Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, primarul municipiului Bacău
  • Constantin Mitache, Director General al AMR

Biroul de Presa al AMR

Continue Reading

Administratie

Protest privind unele practici ale Studioului TVR Cluj

Published

on

tvr cluj

Ana Blandiana spunea: „Vestea plecării dintre noi a Preasfinţitului Florentin ne îndurerează şi ne lasă mai singuri într-o lume pe care prezenţa lui o îmbogăţea prin intensitatea credinței şi rigoarea intelectuală, prin simplitatea austeră şi deschiderea caldă spre oameni şi idei…”

Sănătate

Clujenii au sărăborit pe sanie, Fără mască, la Ciurila

Protest privind unele practici ale Studioului TVR Cluj

Cluj-Napoca, 21.01.2021: Deşi în Fundaţia Doina Cornea suntem membri de diferite confesiuni, cu toţii am fost cutremuraţi atunci când am aflat că Dumnezeu l-a luat lângă El pe colegul nostru, cel care ni s-a alăturat cu inima deschisă, dându-ne Binecuvântarea lui, Preasfinţitul Episcop al Bisericii Greco-Catolice Florentin Crihălmeanu. Dumnezeu să-l aibă în grija Lui.

Vezi și Leacuri din bătrâni. Ce boli tratează usturoiul?

Advertisement

Fundaţia Doina Cornea şi-a propus să nu facă politică. Politică partizană. Dar face politica bunului simţ, a adevărului şi a dreptăţii. Sunt principii pe care le-a practicat cea a cărei nume îl poartă fundaţia noastră. Pentru Doina Cornea fiecare persoană căreia i se încălcau drepturile reprezenta un prilej de solidarizare. Altfel s-ar fi simţit complice cu opresorii.

Împreună cu Preasfinţitul Episcop Florentin s-a alăturat fundaţiei noastre şi doamna Liana Goţa, compozitor şi realizator de emisiuni culturale şi de religie din Televiziunea Română.

În această ultimă calitate a realizat, începând cu 1997, zeci de emisiuni de arhivă – emisiuni document, cu certă valoare patrimonială. De asemenea, de la venirea în Studioul Cluj al TVR a semnat zeci de emisiuni cu Episcopul Florentin. Acesta nu a acceptat, cu excepţia unor conferinţe de presă, publice, să participe la emisiuni ale Studioului Cluj al TVR decât alături de ea. Nu odată s-a identificat cu rolul unui actor care ascultă de indicaţiile regizorale ale Lianei Goţa. Ba câteodată, în chip ludic, inversa rolurile dând şi el indicaţii regizorale.

Doamna Liana Goţa este singurul jurnalist care are în arhiva Televiziunii Române zeci de ediţii dedicate acestei mari personalităţi. Am fost surprinşi să vedem că tocmai în ziua funeraliilor Episcopului Eparhiei de Cluj-Gherla, sub egida emisiunii ei, „Spirit şi credinţă‟, pe care o semnează din 2011, apar doi producători noi. Doamnei Liana Gota i s-a refuzat prezența în studio pe timpul funeraliiilor, în propria-i emisiune, pentru a o coordona.

Mai mult decât atât, cu această ocazie, reporterul-moderator, de la redacţia Ştiri, a compilat din trei emisiuni de arhivă ale Lianei Goţa, realizând o ştire, preţios numită „portret‟ fără a specifica, aşa cum o cere deontologia profesională sursa şi, bineînţeles, fără a-i cere acordul. Ca o ironie a sorţii, în cadrul ediţiei „Episcopul Florentin final suspendat‟, pregătită de Liana Goţa pentru emisiunea ei „Spirit şi Credinţă‟ din acea zi, difuzată la 10 minute diferenţă, apar secvenţele folosite…

Advertisement

Şi totuşi, în România există Legea dreptului de autor. Noi credem că în România legile ar trebui respectate!

Atunci când se încalcă valori cum ar fi dreptatea, adevărul sau respectul fiinţei umane e ca şi cum noi înşine am fi loviţi în adâncul fiinţei noastre.

Fundaţia Doina Cornea protestează ferm împotriva practicilor ilegale ale Studioului Cluj al Televiziunii Române.

rugăm pe toţi cei care mai credeţi în respectul legilor în România să vă alăturaţi nouă prin semnătura voastră.

Comunicat de presă: Fundaţia Doina Cornea prin Leontin Horaţiu Iuhas

Advertisement

Continue Reading
iun 25 - Sb
Cluj-Napoca, RO
28°C nori împrăștiați
Zi Cond. Temp.
sam 06/25
nori împrăștiați
28/18°C
dum 06/26
ploaie ușoară
25/16°C
lun 06/27
cer senin
28/14°C
mar 06/28
cer senin
29/17°C
mie 06/29
cer senin
31/17°C

my-portfolio

Comentarii recente

iun 25, 2022 - Sb
Turda, RO
28°C
câțiva nori
câțiva nori
2 m/s, E
36%
759.81 mmHg
sam06/25 dum06/26 lun06/27 mar06/28 mie06/29
câțiva nori
28/20°C
ploaie ușoară
27/15°C
cer senin
29/14°C
cer senin
31/17°C
cer senin
32/17°C
iun 25, 2022 - Sb
Câmpia Turzii, RO
28°C
câțiva nori
câțiva nori
2 m/s, E
35%
759.81 mmHg
sam06/25 dum06/26 lun06/27 mar06/28 mie06/29
câțiva nori
28/21°C
ploaie ușoară
27/15°C
cer senin
29/14°C
cer senin
31/17°C
cer senin
33/17°C
iun 25, 2022 - Sb
Huedin, RO
26°C
câțiva nori
câțiva nori
2 m/s, ENE
39%
759.81 mmHg
sam06/25 dum06/26 lun06/27 mar06/28 mie06/29
cer senin
26/16°C
ploaie ușoară
24/15°C
cer senin
26/14°C
ploaie ușoară
27/17°C
cer senin
28/17°C
iun 25, 2022 - Sb
Dej, RO
28°C
nori împrăștiați
nori împrăștiați
2 m/s, SE
40%
759.81 mmHg
sam06/25 dum06/26 lun06/27 mar06/28 mie06/29
nori împrăștiați
28/18°C
ploaie ușoară
24/16°C
nori împrăștiați
29/15°C
cer senin
31/17°C
cer senin
33/17°C
Advertisement

Trending