În această minivacanţă turiștii au luat cu asalt cea mai mare stațiune balneoclimaterică din România
La sfârșitul acestei săptămâni foarte mulți turiști veniți din multe locuri ale României au sărbătorit scurta vacanță de Ziua Unirii Principatelor Române la băile termale din Felix – județul Bihor.
Prețul minim de cazare pentru două persoane în Băile Felix pentru o singură noapte a fost de 108 lei/cameră și ajunge până la 926 lei/cameră. Cu toate acestea, comparativ cu restul zilelor noului an, stațiunea Băile Felix a fost foarte aglomerată.
În AQUA PARK PRESIDENT au fost atât de mulți turiști încât cu greu se putea găsi un loc în care să-ți lași o geantă cu haine iar șezlongurile erau imposibil de găsit.
Parcare Aqa Park President
Cu toate că la intrare era afișat ”intrarea se face pe baza certificatului verde”, această regulă nu a fost aplicată. Cu sau fără certificat verde, românii au beneficiat de relaxare, fără distanțare socială și fără mască de protecție.
Se pare că apa termală din bazine a avut o altă culoare, de-a dreptul murdară și cu toate astea Aqua Park President a avut turiști din plin.
Advertisement
Review Aqa Park President
La Ștrandul Apollo-Felix situația a fost puțin diferită. Aici apa emult mai curată și mai caldă, o adevărată apă termală.
La intrarea în ștrand nu se cere certificat verde decât în interiorul unității, la servirea mesei. Evident, nici aici nu s-a respectat această regulă.
Ștrand Appolo -imagine Facebook
Și la Apollo-Felix a fost aglomerație de genul ”om în om”, mai ales în bazinul unde apa e cea mai caldă.
Alternativă la Băile Felix poate fi stațiunea Hungarospa Hajdúszoboszló, la doar o oră de mers cu mașina din Oradea. Din păcate (sau din fericire), la Hungarospa găsești condiții mult mai atrăgătoare și mai bune decât cele oferite de stațiunile românești.
Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța dumneavoastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo.
Din păcate trebuie să vă anunțăm că accesul la unul din obiectivele turistice, Cascada Vălul Miresei, din arealul nostru de activitate, pentru următoarea perioadă, este închis.
Furtuna de săptămânile trecute a contribuit la caderea majorității copacilor din zona cascadei, iar cei rămasi în picioare sunt afectați, pe rând o să cadă toți. Chiar ieri au căzut 5-6 molizi, toți peste accesul la acest obiectiv.
valul miresei rachitele
Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța dumneavoastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo.
Dacă tot aveți planificată o deplasare în această zonă, avem și alte obiective turistice de interes și de o frumusețe aparte, precum Vârful Lespezi, Traseul Grotelor, Pietrele Albe, Vârful Vlădeasa, s.a.m.d.
Au fost făcuți pași importanți pentru remedierea acestei situații, revenim în curând cu informații, anunță Salvamont Vladeasa Cluj.
Advertisement
Vă rugăm respectați recomandările noastre, vă dorim o vară cât mai frumoasă!
Optimizarea planificării în sensul dedicării acestor autobuze pe aceleași câteva trasee de deal în mod sistematic este imperiuos necesară
În anul 2020, 10 autobuze ale CTP Cluj-Napoca au fost echipate cu rasteluri pentru biciclete. O inițiativă lăudabilă, însă nefolosibila datorită planificării haotice a mijloacelor de transport, fără a se ține cont de faptul că acestea sunt dotate cu suporturi de biciclete.
Deși utlizarea rastelurilor se pretează în special pe autobuzele liniilor cu rampe sutinute, cum ar fi 21, 35, 40, 43/43B/43P, 46/46L/46B sau 50, acestea sunt planificate prin rotație și pe linii de șes precum 9, 30, 37, 42, 52/52L, dar și pe trasee metropolitane precum M26, M31 sau M41/M41L.
CTP dispune de 310 de autobuze, însă doar 10 au fost dotate cu astfel de rasteluri, de pe 2 fiind demontate între timp. Astfel, cele 8 autobuze rămase cu rasteluri, 2.5% din flota totală, ar putea deservi integral traseel 43/43B sau 21, circa 1/2 din flota liniei 35 și permanent autobuzul traseului 40/M16, de Făget.
Cu actuala planificare a autobuzelor cu rasteluri prin rotație, pe multe trasee, sistemul este impractibil, chiar inutil, utilizatorii neștiind când și dacă vine vreun autobuz cu rastel pe traseul lor de interes. Astfel, optimizarea planificării în sensul dedicării acestor autobuze pe aceleași câteva trasee de deal în mod sistematic este imperiuos necesară pentru ca acestea să devină utile și utilizate, scrie pe pagina sa de socializare Mobilitate Cluj Napoca.
Începând cu luna IUnie 2021, fabrica de medicamente Terapia va produce până la 100.000 de cutii de Favipiravir.
Anunțul a fost făcut de CEO-ul companiei, Dragoş Damian, într-un interviu pentru Ziarul Financiar.
Protocolul de tratament pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19 a fost modificat, iar antiviralul Favipiravir poate fi prescris şi de medicul de familie.
În fabrica Terapia din Cluj urmează să înceapă producţia medicamentului, după ce până acum producătorul l-a importat de la compania mamă – Sun Pharma din India.
Medicamentul antiviral Favipiravir, folosit pentru cazurile uşoare şi medii de COVID-19, urmează să fie produs local din iunie, iar până la 100.000 de cutii din acest medicament pot ieşi de pe porţile fabricii de medicamente Terapia Cluj, după cum a anunţat CEO-ul companiei, Dragoş Damian.
Protocolul naţional pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 a fost modificat, astfel că medicii de familie pot prescrie Favipiravir pacienţilor cu noul virus pe care îi monitorizează. Medicamentul va fi folosit în continuare şi în spitale.
Comentarii recente