Connect with us

Eveniment

10 ani de inovație celebrați la Cluj Innovation Days în 10 zile de evenimente, între 17 și 27 octombrie

Published

on

Cluj-Innovation-Days-2022

10 ani în 10 zile pline de evenimente și oportunități, sub semnul lui 1 și 0

Cluj IT Cluster organizează, în perioada 17 – 27 octombrie, cea de-a zecea ediție a conferinței Cluj Innovation Days, un moment aniversar pentru întregul ecosistem al asociației. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a zece zile pline de evenimente, în care organizatorii își propun să evidențieze creșterea și provocările industriei IT în cei zece ani de la înființarea Cluj IT Cluster, punând totodată bazele pentru viitorii zece ani de dezvoltare durabilă. Motto-ul din acest an este The Power of 1 | 0, subliniind astfel importanța tehnologiilor digitale ca bază a tuturor marilor inovații ce duc lumea înainte.

„Marcăm anul acesta o bornă importantă pentru noi, ca organizație, dar cu semnificație pentru întreaga comunitate clujeană și națională care prețuiește progresul tehnologic, inovarea și antreprenoriatul. În 2012, atunci când a fost fondat clusterul Cluj IT, am adus în fața publicului necesitatea de a privi viitorul industriei de IT cu curaj și cu dorința de schimbare. Am făcut acest lucru prin două propuneri concrete. Mai întâi prin includerea inovației și creației în modelele de afaceri ale industriei de IT și apoi, pentru comunitatea largă clujeană, prin Cluj Innovation City ca un nou mod de abordare a dezvoltării socio-economice. Practic am propus un “rebranding”, atât al orașului cât și al industriei. De atunci mesajul nostru a fost preluat, purtat, dezvoltat. La Cluj Innovation Days vom vorbi despre toate astea, dar, mai important, vom vorbi despre ce urmează pentru industria noastră, pentru comunitatea noastră, pentru țara noastră”, a susținut Andrei Kelemen, CEO al Cluj IT Cluster.

La ediția aniversară a Cluj Innovation Days, se vor alătura agendei invitaţi şi specialişti de renume, din țară și din străinătate, care au contribuit pe parcursul ultimilor 10 ani la susţinerea inovaţiei şi se numără printre cei care setează tonul schimbărilor care urmează. Printre cei care au confirmat prezența până în acest moment se numără Sebastian Burduja – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sabin Sărmaș – preşedintele Comisiei de IT din Camera Deputaţilor, Daniela Rus – Director al Laboratorului de Informatică și Inteligență Artificială al MIT, Ariana Năstăseanu – Project Adviser la European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA), Vlad Bina – Art Director la Hollywood, Florin Păun – Chief Science & Partnership Officer Rafaut Group, Justina Bieliauskaite – Director de Proiecte la European Digital SME Alliance (Bruxelles), Grace Labong Achire – Vicepreședinte, Alliance for Trade in Information Technology Services (Uganda), Prof. Daniel David – Rectorul Universitatii Babes-Bolyai, Membri ai Juriului Consiliul European pentru Inovare: Mihaela Nazare, Cristian Dascălu si Mihai Sfințescu; Stelian Brad – Președinte Cluj IT Cluster, Andrei Kelemen – CEO, Cluj IT Cluster și delegati ai mediului de afaceri. Aceștia și mulți alții vor fi cei care vor discuta subiectele propuse în agenda evenimentului și vor răspunde la întrebările participanților în privința opțiunilor pe care le au ca organizații sau ca indivizi.

Ei vor aduce în faţa publicului, în discuțiile de tip panel, chestiuni practice, pe teme precum transformarea digitală sustenabilă, discuții despre inovarea orașelor și comunităților inteligente, despre procesul de transformare a economiei europene prin angrenarea IMM-urilor, despre susținerea femeilor în afaceri, inovare și investiții, despre rolul universităților în sistemul românesc de inovare sau despre modul cum o idee ajunge să fie un produs sau un serviciu pe care să-l cumpere oameni din toată lumea.

Advertisement

„De zece ani, Cluj Innovation Days aduce în fața țării, de aici, din inima Transilvaniei, tot ceea ce ecosistemul de inovare clujean are mai bun, mai performant. Cluj IT Cluster a trasat, în toți acești ani, jaloane pentru ceea ce astăzi văd mulți drept cea mai de succes industrie a țării. Industria IT reprezintă, în același timp, un model despre cum se poate lucra colaborativ, despre ecosistemele care strâng alături companii mai mari sau mai mici, contribuind la bunăstarea fiecăreia în parte și, în final, a întregului ecosistem. Cluj Innovation Days este momentul din an în care celebrăm ”inima” IT a țării care bate de aici, de la Cluj, setând standarde, arătând viitorul și diseminând modele de succes. Mă bucur să fiu parte a aceste povești de frumoase și să pot vorbi despre minunatul spirit inovator al Clujului. Vă invit să ne fiți alături și să fiți parte a poveștii Cluj Innovation Days”, a spus Andrei Nistor, CEO al platformei Digitalio, co-organizator al Cluj Innovation Days 2022.

Cluj Innovation Days s-a impus de-a lungul timpului ca un eveniment major în industria IT, poziționând Clujul și România ca un adevărat hub al inovării, un model de comunitate smart care lucrează pentru binele comun.

Participanții la ediția aniversară a Cluj Innovation Days 2022 vor descoperi teme de actualitate și vor avea șansa de a vizita standurile partenerilor prezenți la Grand Hotel Italia Cluj-Napoca, principala locație a CID 2022. Printre companiile partenere ale evenimentului se numără Digitalio, Accenture România, CertSIGN și Rombat.

Cine este așteptat să se înscrie ca participant la conferință

  • manageri din companii mici sau mijlocii active în România, dar și pe plan internaţional, în industrii precum software, telecomunicații, automotive, sănătate, biotech, producție, având un interes ridicat privind transformarea digitală sustenabilă;
  • antreprenori sau persoane interesate de zona antreprenoriatului care îşi doresc să descopere cum pot ajunge mai repede de la o idee la un produs recunoscut;
  • reprezentanţi şi angajaţi ai companiilor locale din România interesaţi de dezvoltare profesională şi îmbunătăţirea continuă a competenţelor;
  • Investitori în căutare de noi oportunităţi de investiţii şi descoperirea a noi lanţuri valorice, tehnologii emergente şi parteneriate inovative;
  • studenți ce își doresc să completeze studiile lor cu experiențe din mediul practic de business.

Accesul la activităţile conferinţei este gratuit, iar cei interesați să participe se pot înscrie deja urmând instrucțiunile disponibile de pe website-ul conferinței.

Comunicat de presă Cluj Innovation Days. 

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Economic

Gala Bienalelor si Anualelor de Arhitectura la a 3-a editie, în Cluj-Napoca. BATRA 2023

Published

on

9 bienale și anuale de arhitectură din toată țara se reunesc în Piața Unirii, în cadrul BATRA 2023

Gala Bienalelor și Anualelor de Arhitectură, eveniment ajuns la a treia ediție și organizat de Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, va avea loc în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania 2023. Evenimentul, de o anvergură deosebită, reunește lucrările a 9 anuale și bienale de arhitectură organizate în România, în perioada 2022-2023:

  1. Bienala Națională de Arhitectură 2023
  2. Anuala de Arhitectură București 2022
  3. Regionala de Arhitectură Moldova – RAM 2022
  4. Anuala de Arhitectură OM 2022
  5. Bienala Timișoreană de Arhitectură BETA 2022
  6. Bienala de Arhitectură [arhitectura.6] 2022
  7. Anuala de Arhitectură Nord Vest 2023
  8. Bienala Dobrogeană de Arhitectură ba_da 20_21
  9. Anuală de arhitectură “Casa mica – Casa Cuib” 2023

Vernisajul expoziției Galei va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, vineri, 20 octombrie, la ora 17.00, în paralel cu vernisajul expoziției Bienalei de Arhitectură Transilvania 2023. Expoziția rămâne acolo până în 20 noiembrie.

Advertisement
Continue Reading

Eveniment

Teatrul de Păpuși „Prichindel”, pe scena din incinta Muzeului de Artă din Cluj-Napoca

Published

on

teatru-Muzicantii-din-Bremen-Alba-Iulia- papusi clujtv

Odată deschisă stagiunea teatrală 2023-2024, Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia va fi prezent pe scena Festivalului Stradal WONDERPUCK Cluj-Napoca, festival aflat la cea de-a VII-a ediție.

Așadar, în data de 10 septembrie 2023, de la orele 16.00, vom fi pe scena din incinta Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, pentru a susține spectacolul „Muzicanții din Bremen”, regia Adam Boboc.

Muzicanții din Bremen, după Frații Grimm

Dramatizarea, versuri și regia: Adam Boboc

Advertisement

Scenografia și sculptura: Ana Catrințașu

Muzica: Adam Boboc și Florin Andrea

Distribuția:

Irina Melnic – violonista, pisica

Iulian Costea – povestitorul, măgarul

Advertisement

Mădălin Costea – câinele, cocoșul

Speranța unește patru ființe (un măgar, un câine, o pisică și un cocoș) și îi aduce pe același drum, descoperind cât de importantă este prietenia, cât de bine este să fii îngăduitor cu celălalt și să ai încredere atât în forțele proprii, cât și în cei care îți oferă, necondiționat, o mână de ajutor.

Suntem convinși că, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată, și de data aceasta vom bucura publicul clujean cu acest spectacol plin de ritm, cu personaje simpatice și aventură.

Advertisement
Continue Reading

Eveniment

Jazz in the Park. Parcul Etnografic Național “Romulus Vuia”, Cluj-Napoca

Published

on

jazz in the park

Primul weekend din septembrie 2023, 1-3 septembrie, ne găsește din nou în Parcul Etnografic, de data asta la cea de-a XI-a ediție Jazz in the Park.

Se anunță o ediție de neratat, într-unul dintre cele mai vechi parcuri ale Clujului, încărcat de istorie și natură, și ușor accesibil. E un spațiu pe care te invităm să-l descoperi, fie singur, fie cu prietenii, familia, copilul sau cățelul. E un loc încărcat cu o energie aparte care se îmbină perfect cu jazzul.

Avem noi artiști confirmați la cea de-a XI-a ediție Jazz in the Park și festivalul începe să se contureze tot mai frumos!

Ronnie Foster, Camilla George, Theo Croker, Jan Gunnar Hoff Trio, Mischa Blanos, KLT & Jessy Elsa Palma, Klawo, JazzQuarters Trio, DSP Orchestra, Nightmares on Wax, Guts, Nickodemus, Moss Farai, Andrei Irimia, Andra Botez și Andi Moisescu vor fi și ei în Parcul Etnografic între 1-3 septembrie 2023.

Și nu e doar jazz, avem și activități de tot felul: lecții de muzică, discuții pe prismă, jocuri pentru copii și multe altele care ne ajută să creăm o lume cum ne dorim noi. O lume în care să ascultăm, să simțim, să descoperim și să ne relaxăm.

Advertisement

Îți sugerăm să îți iei abonament acum la 375 lei pentru o experiență completă sau bilete de o zi la prețul de 159 lei. Indiferent ce decizi, grăbește-te deoarece locurile sunt limitate: 7.000 pe zi. 

Copiii cu vârsta de până la 14 ani (inclusiv) beneficiază de acces liber la festival, însoțiți de un adult cu bilet valabil pentru Jazz in the Park 11.

Continue Reading

Trending