Connect with us

Administratie

Rasteluri pentru biciclete. O inițiativă lăudabilă, însă nefolosibila datorită planificării haotice a mijloacelor de transport

Published

on

autobuze cluj rastel biciclete

Optimizarea planificării în sensul dedicării acestor autobuze pe aceleași câteva trasee de deal în mod sistematic este imperiuos necesară

? În anul 2020, 10 autobuze ale CTP Cluj-Napoca au fost echipate cu rasteluri pentru biciclete. O inițiativă lăudabilă, însă nefolosibila datorită planificării haotice a mijloacelor de transport, fără a se ține cont de faptul că acestea sunt dotate cu suporturi de biciclete.

? Deși utlizarea rastelurilor se pretează în special pe autobuzele liniilor cu rampe sutinute, cum ar fi 21, 35, 40, 43/43B/43P, 46/46L/46B sau 50, acestea sunt planificate prin rotație și pe linii de șes precum 9, 30, 37, 42, 52/52L, dar și pe trasee metropolitane precum M26, M31 sau M41/M41L.

? CTP dispune de 310 de autobuze, însă doar 10 au fost dotate cu astfel de rasteluri, de pe 2 fiind demontate între timp. Astfel, cele 8 autobuze rămase cu rasteluri, 2.5% din flota totală, ar putea deservi integral traseel 43/43B sau 21, circa 1/2 din flota liniei 35 și permanent autobuzul traseului 40/M16, de Făget.

rastel biciclete cluj transport public

? Cu actuala planificare a autobuzelor cu rasteluri prin rotație, pe multe trasee, sistemul este impractibil, chiar inutil, utilizatorii neștiind când și dacă vine vreun autobuz cu rastel pe traseul lor de interes. Astfel, optimizarea planificării în sensul dedicării acestor autobuze pe aceleași câteva trasee de deal în mod sistematic este imperiuos necesară pentru ca acestea să devină utile și utilizate, scrie pe pagina sa de socializare Mobilitate Cluj Napoca.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administratie

Anunț de incepere proiect. MODERNIZAREA ȘI DEZVOLTAREA SC ALB CONSTRUCT SRL co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională

Published

on

27.09.2023

Anunț de incepere proiect

SC Alb Construct SRL cod de identificare fiscală 18265159, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J12/40/2006, cu sediul în Piata Victoriei 47, Huedin, Judetul Cluj, derulează începând cu data de 30.06.2023 proiectul nr. SMIS 161648 intitulat: MODERNIZAREA SI DEZVOLTAREA SC ALB CONSTRUCT SRL co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în baza Contractului de finanţare 1116/POC/411/AS încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în data de 30.06.2023

Valoarea totală a proiectului: Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 3.594.493,36 lei , din care suma finanţării primite din Programul Operaţional Competitivitate este de 1.551.912,85 lei, echivalentă cu 75 % din valoarea totală eligibilă aprobată.

Advertisement

Scopul proiectul este de a consolida pozitia SC Alb Construct SRL pe piata constructiilor.

Rezultatele prevăzute, care reies din obiectivele specifice sunt:

  • Dotarea cu 15 echipamente si utilaje de constructii performante achizitionate

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Acțiunea 4.1.1.

Date de contact beneficiar:

Persoană de contact: Florin Nicolae Alb

Email: alb@albconstruct.ro

Advertisement

Continue Reading

Administratie

”Spre normalitate, în caiace adaptate” pe lacul Gheorgheni, în Cluj-Napoca

Published

on

caiace adaptate gheorgheni lac cluj tv

Pe 9 iulie, pornim ”Spre normalitate, în caiace adaptate” pe lacul Gheorgheni și strângem fonduri pentru accesibilizarea lui, în premieră în România, pentru persoanele cu dizabilități.

Clujul dă startul accesibilizării lacurilor!

Vino să vâslești alături de noi și de Gașca Zurli, în cadrul unui maraton de 12 ore!

Duminică, 9 iulie, în Iulius Parc din Cluj-Napoca se dă startul primului eveniment din proiectul ”Spre normalitate în caiace adaptate”, proiect prin care Asociația Caiac SMile își propune, ÎN PREMIERĂ în România, să accesibilizeze lacurile pentru persoane cu dizabilități. Timp de 12 ore, începând de la 10:00 dimineața, Caiac SMile îi cheamă pe clujeni să dea o vâslă de ajutor și să strângă kilometri din caiac.

Advertisement

Distanțele parcurse vor fi transformate în fonduri de către partenerii Asociației și vor fi folosite pentru dotarea, în premieră în România, a unui lac (Gheorgheni din Iulius Parc) cu ponton special pentru persoanele cu dizabilități, caiace adaptate, sistem de boxe plutitoare care emit sunete speciale pentru nevăzători, vâsle, padele și veste de salvare corespunzătoare.

Invitați speciali sunt Gașca Zurli și Mirela Retegan, care vor susține un spectacol în deschiderea maratonului.

Clujenii iubesc să vâslească din caiac, am văzut asta la toate evenimentele la care am participat. Noi le propunem acum să fie eroi pentru semenii noștri care au diferite dizabilități. Pe 9 iulie, fiecare poate ajuta la accesibilizarea lacului Gheorgheni din Iulius Parc, doar vâslind pe lac. Vor avea cea mai veselă și iubită galerie din România: Gașca Zurli!”, spune Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Ne vedem pe 9 Iulie la Cluj! Vă așteptăm să vâslim împreună și să susținem campania Caiac SMile! Noi, oamenii de la Zurli, o să fim pe lacul din Iulius Parc la 10 dimineața, o să vâslim împreuna cu voi, o să cântăm, o să ne bucurăm și kilometri o să adunăm. Pe noi ne găsiți în prima parte a zilei, caiacele vă așteaptă toată ziua!”, completează Mirela Retegan.

Spre normalitate în caiace adaptate”

Advertisement

Inițiatorii proiectului și-au propus accesibilizarea a cel puțin 10 lacuri din România pentru persoanele cu dizabilități, în special locomotorii. Practicarea activităților sportive poate fi atât metodă, cât și mijloc de diminuare a consecințelor negative pe care deficiența le are asupra dezvoltării personalității.

Una dintre nevoile primare ale oamenilor este apartenența la o comunitate în care să se simtă protejați, susținuți și încurajați astfel încât să se poată dezvolta armonios din toate punctele de vedere. Ne dorim să ajutăm la reclădirea încrederii în forțele proprii prin susținerea sentimentului de implicare activă și apartenență la societate”, subliniază Ionuț Stancovici.

Obiectivele acestui proiect vizează accesibilizarea sportului cu caiacul astfel încât persoanele cu dizabilități să poată practica această activitate, dar și acționarea împotriva formelor de discriminare și implicarea comunității în proiectele sociale.

Dintre cele aproximativ 865.000 de persoane cu dizabilități din România (865.573, conform Buletinului Statistic al Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități din 31.12.2021), doar un procent redus susține că a reușit să se (re)integreze în societate.

Există mai multe studii și cercetări referitoare la impedimentele pe care le întâmpină persoanele cu dizabilități în acest proces și implicațiile pe care dizabilitatea le are asupra lor. Cel mai des invocate sunt accesibilitatea redusă până la și de la locurile de desfășurare a activităților zilnice, precum și confruntarea cu atitudini bazate pe prejudecăți.

Advertisement

Despre Caiac SMile

Asociația a fost înființată în anul 2018 și își desfășoară activitatea în domeniul sportului. Pe lângă promovarea caiacului la nivel de performanță, misiunea asociației este de a îmbunătăți calitatea vieții membrilor comunității cu nevoi speciale și de a sparge barierele discriminării, de a oferi egalitate de șanse.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Parteneri: Iulius Mall Cluj-Napoca, Square Ventures, Decathlon România, Aqua Carpatica, Wonderland Cluj Resort, Hotel UniversT

Advertisement
Continue Reading

Administratie

VIDEO: Accesul la Cascada Vălul Miresei, pentru următoarea perioadă, este închis

Published

on

valul miresei

Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța dumneavoastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo.

Din păcate trebuie să vă anunțăm că accesul la unul din obiectivele turistice, Cascada Vălul Miresei, din arealul nostru de activitate, pentru următoarea perioadă, este închis.

Furtuna de săptămânile trecute a contribuit la caderea majorității copacilor din zona cascadei, iar cei rămasi în picioare sunt afectați, pe rând o să cadă toți. Chiar ieri au căzut 5-6 molizi, toți peste accesul la acest obiectiv.

valul miresei rachitele
valul miresei rachitele

Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța dumneavoastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo.

Dacă tot aveți planificată o deplasare în această zonă, avem și alte obiective turistice de interes și de o frumusețe aparte, precum Vârful Lespezi, Traseul Grotelor, Pietrele Albe, Vârful Vlădeasa, s.a.m.d.

Au fost făcuți pași importanți pentru remedierea acestei situații, revenim în curând cu informații, anunță Salvamont Vladeasa Cluj.

Advertisement

Vă rugăm respectați recomandările noastre, vă dorim o vară cât mai frumoasă!

Continue Reading

Trending