Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier se desfăşoară pe un fir alternativ pe DN1 (E60) Cluj – Oradea, la kilometrul 536, între localităţile Huedin şi Oradea, judeţul Cluj, un autoturism s-a răsturnat pe partea carosabilă.
Evenimentul s-a soldat cu o persoană rănită.
Se estimează ca traficul să fie reluat, în condiţii normale, în 30 de minute.
Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța dumneavoastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo.
Din păcate trebuie să vă anunțăm că accesul la unul din obiectivele turistice, Cascada Vălul Miresei, din arealul nostru de activitate, pentru următoarea perioadă, este închis.
Furtuna de săptămânile trecute a contribuit la caderea majorității copacilor din zona cascadei, iar cei rămasi în picioare sunt afectați, pe rând o să cadă toți. Chiar ieri au căzut 5-6 molizi, toți peste accesul la acest obiectiv.
valul miresei rachitele
Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța dumneavoastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo.
Dacă tot aveți planificată o deplasare în această zonă, avem și alte obiective turistice de interes și de o frumusețe aparte, precum Vârful Lespezi, Traseul Grotelor, Pietrele Albe, Vârful Vlădeasa, s.a.m.d.
Au fost făcuți pași importanți pentru remedierea acestei situații, revenim în curând cu informații, anunță Salvamont Vladeasa Cluj.
Advertisement
Vă rugăm respectați recomandările noastre, vă dorim o vară cât mai frumoasă!
Optimizarea planificării în sensul dedicării acestor autobuze pe aceleași câteva trasee de deal în mod sistematic este imperiuos necesară
În anul 2020, 10 autobuze ale CTP Cluj-Napoca au fost echipate cu rasteluri pentru biciclete. O inițiativă lăudabilă, însă nefolosibila datorită planificării haotice a mijloacelor de transport, fără a se ține cont de faptul că acestea sunt dotate cu suporturi de biciclete.
Deși utlizarea rastelurilor se pretează în special pe autobuzele liniilor cu rampe sutinute, cum ar fi 21, 35, 40, 43/43B/43P, 46/46L/46B sau 50, acestea sunt planificate prin rotație și pe linii de șes precum 9, 30, 37, 42, 52/52L, dar și pe trasee metropolitane precum M26, M31 sau M41/M41L.
CTP dispune de 310 de autobuze, însă doar 10 au fost dotate cu astfel de rasteluri, de pe 2 fiind demontate între timp. Astfel, cele 8 autobuze rămase cu rasteluri, 2.5% din flota totală, ar putea deservi integral traseel 43/43B sau 21, circa 1/2 din flota liniei 35 și permanent autobuzul traseului 40/M16, de Făget.
Cu actuala planificare a autobuzelor cu rasteluri prin rotație, pe multe trasee, sistemul este impractibil, chiar inutil, utilizatorii neștiind când și dacă vine vreun autobuz cu rastel pe traseul lor de interes. Astfel, optimizarea planificării în sensul dedicării acestor autobuze pe aceleași câteva trasee de deal în mod sistematic este imperiuos necesară pentru ca acestea să devină utile și utilizate, scrie pe pagina sa de socializare Mobilitate Cluj Napoca.
Comentarii recente